STØVRING: Programmet er på plads, og de sidste forberedelser er ved at bliver gjort til dette års HavneBYfest i Støvring.

Orienteringsløb og Banko
Torsdag aften lægges der ud med banko i teltet med Støvring Tennis som praktiske hjælpere. Her spilles der om sponsorerede gevinster både på rækken og på en fuld plade.
Samtidig byder Rold Skovs Orienteringsklub på by-orienteringsløb med start fra torvet. Det former sig som et stjerneløb med cirka 7 poster. Både øvede løbere og helt nybegyndere er velkomne.

Streetfood og unge fest
Sidste års succes med streetfood udvides. Der kan vælges mellem fem menuer til en 50,-, så det er muligt for hele familien, at få deres livret. Vælg mellem pulled pork burger, paella, lakseret, pizza eller en kødret. Som supplement hertil så står Bisgaards og Menys vinafdeling for en vinbar, så det er muligt at få en god vin til streetfood. Arrangørerne ser frem til en fredag aften med mange mennesker på torvet, hvor byens butikker lokker med gode tilbud helt ind til kl. 21.00.
HavneBYfesten støtter Rebild Ungdomsklub, som fredag aften holder alkoholfri fest i Ungehuset. Her er blandt andet koncert med ADHD.
Er man mere til Cooding Pirat og E-sport, så foregår det på Bavnebakkeskolen fredag eftermiddag og E-sporten kører videre lørdag formiddag.
Byvandringen i Støvring er rykket frem til fredag. Her vil de to udvalgsformænd, Lene Aalestrup og Kim Edberg tage interesserede med på en rundtur med start fra torvet. På rundturen bliver der gjort stop ved Ådalscentret og Ådalens projekt. Herefter videre til Rådyret/børnehaven og Klepholm børnehaven og broprojektet. Turen fortsætter til idrætsområdet ved Materielgården og overfartsvejen til Karensmindesskolen. Videre til Mastruplund og Mastrupsøerne. Derefter retur via rådhuset/kulturmiljøet og forbi Jutlander Banks nye område med byggeriet, inden der sluttes af på torvet.
Turen bliver lidt længere end ellers med mød friskt op fredag eftermiddag. Turen er gratis og kræver ingen tilmelding.

Tætpakket lørdagsprogram
Et tætpakket lørdagsprogram byder på gratis morgenkaffe med rundstykker til de første 250. Efter morgenkaffe er der børnekræmmermarked, foreningsboder, hoppeborge m.m. og energitema via de 17 Verdensmål. Kører man til Buderupholm Fiskesø er der fiskekonkurrence, hvor der er præmier til de tre, der fanger de største fisk.
Klovnen MIGU underholder før middag på scenen på Torvet for de yngste børn, og til børnene er der også besøg af Nordsø-
oceanariet, der har en stand med oplysning og små konkurrencer.

Grillmenu og rodeokonkurrence
Til frokost bydes der på lækker grillemenu og i samme tidsrum skal Støvrings bedste cowboy kåres. Der er fire gavekort i hver aldersgruppe. Den første er fra 10 år til og med 19 år og den anden aldersgruppe er for dem over 20 år. Michael Jensen fra Stubrevyen er konferencier, så der er garanti for sjove kommentarer undervejs.
Over middag er der høvdingeboldkonkurrence på grusbanen ved parkeringspladsen. Der er plads til 8 hold og endnu få ledige pladser.
Som en del af de 17 Verdensmål gæster radiovært, Søren Dahl Støvring over middag. Han gennemfører en Café Hack session med forskellige gæster omkring temaet ”Energi i by og bolig”.

Pansrede mandskabsvogne
Drømmer du om at kravle op i en pansret mandskabsvogn, så kan drømmen gå i opfyldelse lørdag i Jernbanegade. Hjemmeværnet ruller ind med to vogne og besætning, som udover at vise frem er klar til at fortælle om hjemmeværnets arbejdsområder.

Find skatten til en værdi af 5.000 kr.
Støvring Løbe- og Gå-klub arrangerer skattejagt rundt til 8 butikker, der i alt har lagt gaver i skatten til en værdi af knap 5.000 kr. Skatten tæller lækker WOOFit GO bluetooth højtaler til eksklusiv lanterne, kvalitets solbriller, brædtspil, Bjørn Borg tights, kropsplejeserie, gavekurv med specialiteter og gavekort.
Grisefesten
Lørdag aften løber den traditionelle grisefest af stablen. Der bydes på en lækker menu bestående af to slags gris, flødekartofler og salat og musikalsk underholdning undervejs, og i baren stiller SIF Fodbold med hjælpere. Arrangørerne håber på at få solgt de sidste billetter i løbet af ugen, så teltet kan blive fyldt op. Fra kl. 20.00 er der fri entre for alle.

Hvor er havnen
Hvert år kommer der spørgsmål til navnet. I de år, der ikke var en byfest i Støvring, holdt handelsstandsforeningen fast i den sidste weekend i august til en event. De døbte det en Havnefest og gjorde en gimmick ud af det. Den slog an, så den nystartede Byfestforening har koblet sig på til en HavneBYfest. Festen holdes i fællesskab med det formål, at samle borgerne i Støvring om en fælles fest. Bliver der et overskud tilfalder det foreningerne, der giver en hånd.

e-max.it: your social media marketing partner