STØVRING: Støvring Handel & Erhverv har i år valgt at sætte deres juletræ på det nye Støvring Bytorv, og dermed er der ingen juletræ ved stationen for enden af Jernbanegade.

Det har fået folk til tasterne på Facebook. Også folk i byen har givet udtryk for, at juletræet ved stationen var Støvrings varetegn for en god jul. Mange er enige i, at juletræet på Støvring Bytorv er smukt og står et godt sted, men samtidig savnes træet for enden af Jernbanegade.
Det fik formanden for Støvring-Sørup Lokalforening, Mogens Dam Andersen, til at tage kontakt til Lisa Kjær, der er formand for Støvring Handel & Erhverv. Mogens havde fået en god idé.
-  Det har gennem mange år været et smukt syn, når man så julebelysningen ned gennem Jernbanegade afslutte med det store belyste træ ved stationen, og jeg er sikker på, at de mange togrejsende også er kommet i julestemning, når de kørte forbi Støvring Station, fortæller Mogens Dam Andersen, og fortsætter: - Det er også vigtigt at holde fast i traditionerne. Omvendt kan jeg godt forstå, at Støvring Handel & Erhverv har valgt at sætte deres juletræ på det nye bytorv, som ligger centralt og tæt på butikkerne.
Også Lisa kan se en problematik i, at der intet juletræ er på stationen. - Vi vil meget gerne have, at folk handler lokalt og bakker op om byen i den travle julehandel, og det sker jo bedst hvis byen fremstår flot og i julestemning – og indrømmet, så mangler der altså et træ på stationen. Der er dog grænser for, hvor meget en handelsforening med 37 medlemmer kan løfte, og vi bruger i forvejen over 100.000 kr. til afholdelse af juleaktiviteter i byen, herunder opsætning af byens julebelysning. Det er derfor meget glædeligt, at Støvring Sørup Lokalforening træder til med julehjælp.
Mogens og Lisa er enige om at dele udgifterne mellem sig, så Støvring-Sørup Lokalråd betaler for juletræet og for at få sat julelys på, mens Støvring Handel & Erhverv betaler for en ekstra juletræskæde som kan bruges år efter år.
Hvis vi også i 2018 skal have to store juletræer i Støvring, må der nytænkning til, fortæller både Mogens og Lisa. Derfor glæder det os, at Claus Kirstein fra Bog & Idé, der også er medlem af Støvring Handel & Erhverv, går med tanker om at lave en juleforening, hvor både private og erhvervslivet kan indbetale et medlemsskab, som alene går til mere julebelysning i Støvring.
Juletræet ved stationen forventes at være på plads inden 1. december.

 

e-max.it: your social media marketing partner