STØVRING: Største årgang nogensinde dimitterede fra Støvring Gymasium.

En meget varm sommerdag, torsdag den 28. juni, blev til en helt særlig dag for 188 elever fra Støvring Gymnasium. Det blev dagen, hvor de dimitterede som STX studenter. Samtidig var det også en særlig dag for Støvring Gymnasium, som slog rekord med største årgang dimittender nogensinde. Det hele blev markeret i Arena Himmerland med underholdning, taler og ikke mindst overrækkelse af eksamensbeviser.

Efter overrækkelsen holdt rektor Jens Nielsen sin dimissionstale til studenterne. Til billeder fra de tre fantastiske år som studenterne har tilbragt på Støvring Gymnasium, blev der et øjeblik kigget lidt tilbage på alle de gode tiltag og forandringer, som årgangen har bidraget med.

Jens Nielsen satte her fokus på elevkulturen på Støvring Gymnasium og hvordan eleverne hver dag bidrager positivt. Han forklarede:

- En af de forældre, som var rigtig ked af, at hans datter ikke kunne starte hos os, skrev til mig, at hovedgrunden til, at det skulle være Støvring, var elevkulturen. Han brugte formuleringen ”jeres sunde elevkultur”. Jeg blev naturligvis stolt og glad, for det er jo netop det, som I og de øvrige årgange af elever har været med til at skabe. En sund elevkultur. Vi taler om en helt speciel SGY-ånd. Vi fornemmer alle, hvad det drejer sig om. Men den er samtidig umulig at sætte på formel. Det tætteste vi kommer er vel den ordensregel, vi har: Alle tænker sig om og viser hensyn.

Jens Nielsen sluttede med et citat fra Hella Joof:

”Husk, at livet er en rejse, og nogle gange ender man i en anden by end den, man havde købt billet til. Så må man anskaffe sig et kort over den nye by og glæde sig over dens floder og tårne og spir. 

Husk, at livet bliver bedre og bedre for hver dag, der går. Men det er en hemmelighed” 

- Med de ord dimitterer jeg jer fra Støvring Gymnasium! 

Herefter indtog Linea Winkler Pedersen-Ulrich scenen og gav en både rørende og flot elevtale. Med udgangspunkt i sin egen dannelsesrejse gennem gymnasiet og teenageårene, konstaterede hun følgende:

- De fleste af os er blevet 18 her på gymnasiet, vi er blevet myndige, vi har fået stemmeret, nogle har fået kørekort og nogle er flyttet hjemmefra. Men ud over de fysiske omstændigheder så har Støvring Gymnasium givet os noget livsændrende, for der ligger mere end blot uddannelse i denne hue, der ligger dannelse. 

Begrundelse for legater 2018, Støvring Gymnasium


Mellerups Hæderslegat

Legatet gives til en student fra dimissionsholdet, som ved sine initiativer har gjort en positiv forskel for kammerater og skole. 2500 kr. 

Årets første legatmodtager er en elev, der tilsyneladende altid er i godt humør. Hun er medlem af skolens elevråd, hvor hun gerne tager initiativer på vegne af kammerater og skole. Vi har en ”SGY-ånd” her på stedet, og hun er på alle måder en rollemodel for os alle ved at give den gode ånd videre – også til de nye elever her på skolen:

Ann Sadolin Pedersen, 3.b. 

Louise Nyrup Odgaard modtager Jutlander Banks Legat for højeste snit.

 

Jutlander Banks legat

Legatet gives til den elev, der har det højeste eksamensresultat. 2500 kr.

Der har været et tæt opløb til, hvem der kan  modtage legatet for højeste gennemsnit. 14 elever har fået gennemsnit på over 11. En enkelt når endog over 12 i gennemsnit, hun er en elev med mange talenter – vi har set hende som Saadu i ”Løvernes Konge”, og hun skal næste år arbejde som frivillig på verdensspejdercenteret i Schweiz. Og så har hun altså årets højeste gennemsnit på 12,2:

Louise Nyrup Odgaard, 3.x

Spar Nord legatet

Legatet gives til en elev, der igennem gymnasieforløbet har været særlig nærværende i sin omgang med andre elever, en elev der er ambitiøs, en elev der kan omsætte sine evner til faglig dygtighed og som samtidig har bevaret en uhøjtidelig tilgang til egne evner og til livet. 5000 kr.

Modtageren af Spar Nord Legatet har også et imponerende højt gennemsnit, 11.9. Men det er i hans fantastiske arbejde for skolen og for den dejlige elevkultur, vi kender ham. Han er tutor for de nye elever, han sætter i gang via elevrådsarbejde. Og så er han et fantastisk dejligt menneske, der altid har overskud til sine kammerater og til skolen:

Zacharias Tejg Krunderup, 3.x

Ole Henriksens Legat

Legatet gives til en student fra dimissionsholdet, som ved idérigdom og energi har skabt noget nyt og blivende på Støvring Gymnasium. To legater á 2500 kr.

Legatet gives til en elev, der har talenter og interesseret, der når langt ud over, hvad gymnasiet kan give. Han er interesseret i filosofi, retorik, samfundsdebat. Og så har han et stort talent også som forfatter, som digter, som musiker og skuespiller. Vi så ham som løven ”Siba”  i ”Lion King”:

Lasse Skovsager Øster, 3.c.

Gives til en elev, der er helt sin egen. Han er engageret, kritisk og går efter de mål, han har sat sig. Han har vist sig som en uvurderlig styrmand for afvikling af samlinger, fællesarrangementer mv. Og så har han beriget skolen med sit levende basspil gennem mange musikforestillinger:

Karl Bonde Torp, 3.y.

Rebild Rotary legat

Legatet gives til en student, der i sit faglige arbejde er en
fighter. Hensigten med legatet er at honorere, at talent ikke altid er tilstrækkeligt. For at klare sig godt, er det lige så vigtigt at arbejde hårdt, målrettet og vedholdende for gode resultater. To legater på hver 2500 kr.

Den første modtager af Rebild Rotary legat er en markant elev med klare mål. Hun kæmper for at få eleverne til at engagere i både det faglige og det sociale liv her på skolen. Og det er i høj grad lykkedes. Hun har i de 3 år på Støvring Gymnasium taget nogle gode, og nødvendige kampe for fællesskab og for ordentlighed. Vi kender hende mest som formand for elevrådet, og vi har lige set hende som en dygtig taler: 

Linea Winkler Pedersen-Ulrich, 3.e.


Linea Winkler Pedersen-Ulrich modtager Rebild Rotary-legatet.

Den næste modtager af Rebild Rotary legat er også en fighter, men på en lidt anden måde. Hun er i høj grad praktikeren, der får tingene til at fungere i hverdag og til fest. Når hun ser en opgave, der er nogen der bør tage sig af, så er hun der - hun har taget et kæmpeansvar bl.a. i forbindelse med vore Åbne Hus-arrangementer:

Sasia Donskov, 3.a.

 

Rejselegat, Støvring Gymnasiums Venner

”Legatet gives til et rejseprojekt, der indeholder uddannelse eller stort element af støtte og kontakt til lokalbefolkningen” Tre legater på hver 2500 kr.

I år har vi 3 rejselegater. Og de gives til elever, der alle vil ud for at bruge deres sprogkundskaber og for at blive endnu mere dygtige til et af de store verdenssprog kinesisk og spansk. 

To elever rejser til Kina med to helt forskellige projekter – men begge skal de studere. En elev rejser til Spanien, hvor han skal arbejde og gerne senere til Costa Rica. Legaterne går til: 

Emma Lange Simonsen, 3.y. - Katja Elisabeth Nørgaard, 3.c. - Lasse Lodberg Isaksen, 3.d.

_ _ _

188 studenter fra Støvring Gymnasium, juni 2018

3.a: Anders Rod Thomsen, Skørping, Andrea Margrethe Toldbod, Nibe, Anna Maria Kjelds, Svenstrup J, Aske Bach Kristensen, Skørping, Cecilie Kragelund Karlsson, Aalborg, Cecilie Mosbæk Rafaelsen, Gl. Skørping, Skørping, Christoffer Hedeby Madsen, Støvring, Fie Louise Lindschouw, Svenstrup J, Frederik Blicher Pedersen, Nibe, Helene Haugaard Rasmussen, Svenstrup J, Ida Marie Overby, Støvring, Johanne Bjørnbak Kjær, Skørping, Jonas Melgaard Smidt, Skørping, Karen Sofie Boelt Sørensen, Arden, Katya Dalsgaard Svenstrup, Skørping, Kristian Laustsen, Støvring, Kristian Bøgsted Kjærgaard, Skørping, Line Bundgaard Hansen, Arden, Louise Grønborg Eskildsen, Svenstrup J, Lukas Alexander Tranholm Olesen, Skørping, Mads Aarup Pedersen, Støvring, Marie Ankerstjerne, Skørping, Martina Mørkholt Eriksen, Støvring, Mathias Ahlé Vegeberg, Terndrup, Aalborg Øst, Nette Rytter Eriksen, Arden, Oscar Andreasen Dahl, Ferslev, Svenstrup J, Sannie Mille Kristiansen, Sørup, Støvring, Sasia Donskov, Aars, Simon Broen Nielsen, Øster Hornum, Støvring, Stine Krabsen Abildgaard, Støvring

3.b: Alex Johns, Skørping, Ann Sadolin Pedersen, Gravlev, Skørping, Asger Bundgaard Nielsen, Støvring, Benjamin Christiansen, Støvring, Bjarke Kristensen, Støvring, Cecilie Kathrine Ludvigsen, Støvring, Cecilie Røndbjerg Pedersen, Støvring, Christian Mark Bystrup, Skørping, Clara Møller Olesen, Nibe, Emil Bech Vink, Gl. Skørping, Skørping, Emil Fredsted Dumont, Arden, Frederik Pind, Støvring, Frida Markmann Henneberg, Støvring, Ida Brandt-Pedersen, Arden, Kathrine Been Andersen, Terndrup, Kristian Kokholm, Støvring, Louise Emilie Salvesen, Svenstrup J, Mads Vagn Stegenborg Pedersen, Støvring, Mathilde Degn Nielsen, Ladelund, Nørager, Matti Fischer Christiansen, Sørup, Støvring, Mia Haldrup, Skørping, Nicolas Fyllgraf Jørgensen, Aalborg, Oscar Sten Jørgensen, Svenstrup J, Rasmus Ræbild Andersen, Støvring, Rasmus Valentin Jacobsen, Støvring, Rebecca Hansen, Haverslev, Nørager, Sofus Welling Lindberg, Skørping, Tobias Lassen Kristensen, Kongerslev.

3.c: Caroline Bie, Aalborg, Casper Benjamin Norspang, Støvring, Dimitri Alexander Berggren, Mariager, Emilie Godsk Hansen, Svenstrup J, Ida Springborg, Arden, Jonas Holm Posselt, Arden, Katja Elisabeth Nørgaard, Arden, Lasse Larsen, Terndrup, Lasse Skovsager Øster, Nibe, Laura Odgaard Christiansen, Arden, Liv Bjorholm Lyhne, Ll. Rørbæk, Hobro, Magnus Jerup Svare, Støvring, Maria Dahl, Øster Hornum, Støvring, Nicole Rank Nielsen, Byrsted, Nibe, Nikolaj Grønhøj Thimm, Øster Hornum, Støvring, Rasmus Borup Brendborg, Støvring, Rikke Thinggaard Ørtoft, Støvring, Sara Thomsen, Arden, Sarah Stegenborg Pedersen, Aalborg, Simon Snejbjerg Jensen, Støvring, Simone Kjærgaard Wielandt, Arden, Simone Fisker Henriksen, Arden, Simone Josefine Andersen, Gravlev, Skørping, Sofie Kjær Rasmussen, Skørping, Sofie Schau Sørensen, Støvring.

3.d: Christian Thorup Holt, Svenstrup J, Emil Dalgaard Moroder, Skørping, Emma Gade, Øster Hornum, Støvring, Emma Kjær Andersen, Aars, Frederik Lykke Hansen, Gravlev, Skørping, Frederik Tange Holmberg Holst, Gravlev, Skørping, Johanne Skou Bisgaard, Aars, Karla Tranum Nielsen, Skørping, Katrine Trebbien Christensen, Hobro, Lasse Lodberg Isaksen, Skørping, Laura Kjærhauge Okkels, Skørping, Linnea Maria Jørgensen, Støvring, Louise Juul Pedersen, Hjeds, Suldrup, Marie Hejndorf, Svenstrup J, Mark Bloch Jensen, Støvring, Mathias Lyhne Lodberg Tengstedt, Skørping, Mathilde Thorbjørn Hansen, Aalborg SV, Nicole del Rocio Schmelling Ludvigsen, Støvring, Paula Andersen, Øster Hornum, Støvring, Rasmus Bech Poulsen, Støvring, Sebastian Frederik Bisgaard Olesen, Arden, Sune Wittrup Guldbæk Nielsen, Svenstrup J.

3.e: Adis Julardzija, Støvring, Anders Rask, Støvring, Benjamin Kollerup, Gravlev, Skørping, Emma Markmann Henneberg, Støvring, Felix Baltazar Paulsen, Skørping, Iben Skott Andersen, Arden, Ideal Xhigoli, Støvring, Jeppe Laier, Svenstrup J, Kristian Boel Nielsen, Svenstrup J, Laura Grønborg Eskildsen,  Svenstrup J, Lerke Sofie Carner Christensen, Aalborg, Linea Winkler Pedersen-Ulrich, Aalborg, Louise Toth Hansen, Støvring, Lærke Louise Nielsen, Hjedsbæk, Suldrup, Mads Blicher Hansen, Arden, Magnus Ravn, Skørping, Magnus Fogh Bakke, Svenstrup J, Marcus Skovhus Pedersen, Støvring, Mark Engelbrecht Bisgaard, Støvring, Mathias Røge Westergaard, Skørping, Mikkel Holm, Skørping, Nana Bjerregaard, Støvring, Nanna Louise Tarp Jensen, Arden, Nikolai Gamst, Svenstrup J, Ninna Hjortshøj Bach, Støvring, Patrick Juul Davidsen, Støvring, Rasmus Skannerup Kleis, Skørping, Sofie Bach, Støvring.

3.x: Andreas Harbo Flyvbjerg, Rebild, Skørping, Andreas Højgaard Hansen, Mjels, Støvring, Anna Rask Lybek Jensen, Arden, Bjarke Brorsen Hebsgaard, Ferslev, Svenstrup J, Cecilie Godsk Bundgaard Christensen, Siem, Terndrup, Christian Lund Hasselgren, Støvring, Christian Porskrog Laier, Svenstrup J, Ellen Alice O’Connor Bak, Haverslev, Nørager, Emil Rørbæk, Rold, Arden, Emil Alsholm Hundebøll, Støvring, Frederik Stær, Svenstrup J, Jacob Damsgård Fabricius, Øster Hornum, Støvring, Jesper Overgaard Christensen, Gravlev, Støvring, Jonatan Emil Kragelund Pedersen, Støvring, Julie Ørtoft, Støvring, Julie Rønnov Nielsen, Terndrup, Louise Nyrup Odgaard, Støvring, Mads Munk Nielsen, Støvring, Marcus Daugaard Kristensen, Støvring, Mikkel Østergaard Eriksen, Støvring, Nanna Frisgård Christensen, Rebild, Skørping, Peter Larsen Skole, Arden, Silas Kastrup Dalsgaard, Skørping, Simon Kibsgaard, Støvring, Zacharias Tejg Krunderup, Gravlev, Støvring

3.y: Amalie Færk Svenstrup J, Andreas Clement Holmgaard, Svenstrup J, Anne Mette Larsen Møller, Støvring, Astrid Marie Schuldt Andersen, Skørping, Caroline Bagger Hosbond, Øster Hornum, Støvring, Emilie Meldgaard Lyngbye, Suldrup, Emma Lange Simonsen, Hobro, Eva Sabine Kold, Skørping, Frederikke Birch, Skørping, Jeppe Andersen-Otte, Støvring, Jeppe Tang Severinsen, Støvring, Karl Bonde Torp, Hjeds, Suldrup, Katrine Jul Pedersen, Støvring, Klara Fredsbo Therkildsen, Aars, Kristina Juel Ladefoged, Hedegård, Hadsund, Laura Kronborg Larsen, Støvring, Line Jørgensen, Hjeds, Suldrup, Linn Hammer Sørensen, Aalborg, Marie Alstrup Nielsen, Skørping, Mathias Dalby Lorentzen, Skørping, Mathilde Aarup Pedersen, Støvring, Mike Nielsen Grøn, Stausgaard, Nørager, Mikkel Abildsten Bøgh, Aalborg, Nanna Moesgaard Andersen, Skindbjerg, Skørping, Nicholai Juul Pedersen, Hjeds, Suldrup, Rasmus Bod Olesen, Støvring, Sarah Lynggaard Christensen, Støvring, Simon Stadil Pinstrup, Skørping, Sofie Bak Christensen, Svenstrup J, Vivian Silke Nørgaard, Arden.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner