STØVRING: Torsdag den 22. juni blev en helt særlig dato for 130 3.g-elever på Støvring Gymnasium.

Det blev datoen, hvor de fik deres eksamensbevis og dimitterede som STX studenter. Det blev markeret med en festlig og glad eftermiddag hvor der blev sagt stort og varmt tillykke på flere måder til alle eleverne.

Indledningsvis blev der sagt tak til forældrene for ”lån” af deres børn, der nu er voksne og på vej videre i livet. Der var ligeledes en stor tak og blomster til Adam Dam og Lærke Nathalie Riise Dalgård for deres store arbejde med formandskabet i skolens elevråd.
I sin dimissionstale tog rektor Jens Nielsen fat på de mange fantastiske egenskaber, han ser hos de unge studenter. Men fotos og eksempler fra deres tre år på gymnasiet fremhævede han, at disse egenskaber er afgørende både som menneske og på arbejdspladser. Han sagde til studenterne:
I indgår fællesskaber, I sætter i gang, I er kreative og innovative, I er fagligt ambitiøse og I er nysgerrige på hele verden, I er globale.
Dernæst påpegede han, at netop denne dannelse er lige så vigtig som den uddannelse, de har fået på Støvring Gymnasium. Dannelsen er for livet. Og han sluttede med at citerer USA’s tidligere præcident Barak Obama med ordene:
Alt har sin tid
Og nu er det tid til forandring
Lad ikke din frygt og tvivl
styre forandringerne i dit liv
Men derimod dine drømme, forhåbninger og målsætninger.

 

Herefter gik Jeppe Bjerring Eriksen på talerstolen, han talte på vegne af alle eleverne. Han startede lidt drillende med at rulle en meterlang tale ud – droppede den, og fandt en kortere tale i inderlommen.
Også Jeppe tog fat i den dannelse han og kammeraterne har fået på Støvring Gymnasium. Han fokuserede på ”demokratidannelsen”, som han mente, har gjort eleverne til selvstændige, fornuftstænkende mennesker.
Han påpegede, at alle har kæmpet bravt og hårdt for de gode oplevelser og de gode resultater, og han sluttede med en varm henvisning til klasserne 3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e og 3.f.
- Tak til Støvring Gymnasium – lærere, ledelse og ikke mindst jer, mine (hold nu fast) fuldt ud Acceptable, meget Begavede, yderst Civiliserede, utrolig Dybsindige, på alle måder Elegante og ikke mindst helt Fantastiske studiekammerater.
2.g Musik A-niveau leverede underholdning med to sange og lærerne gav den også som sangkor, hvor de sang Held og Lykke til studenterne.
Dagen sluttede med uddeling af legater.
Efter dimissionen var der fotografering af årets glade studenter og middag sammen med deres lærere.

 

Legater 2017
Mellerups Hæderslegat
Legatet gives til en student for dimissionsholdet, som ved sine initiativer har gjort en positiv forskel for kammerater og skole. 2500 kr.
Legatet gives i år til en helt speciel person. Han går i en klasse, der er meget fagligt fokuseret. I en sådan klasse er der netop brug for en humørspreder. Han møder alle med godt humør og får dem til at have det rart. Han har gjort en forskel for kammeraterne i hele årgangen: Jesper Quist, 3b.
 
Jutlander Banks legat
Legatet gives til den elev, der har det højeste eksamensresultat. 2.500 kr.
Igen i år, så er der mange elever, der har særdeles høje gennemsnit på deres bevis. Faktisk har 12 studenter et gennemsnit på 11 og derover. Legatet går til en, der har 5 A-fag, og som derfor ender med et samlet gennemsnit på 11,9.
 Legatet til studenten med højeste gennemsnit går dermed til: Amanda Holmgaard Sørensen, 3.d.

 

Spar Nord legatet
Legatet gives til en elev, der igennem gymnasieforløbet har været særlig nærværende i sin omgang med andre elever, en elev der er ambitiøs, en elev der kan omsætte sine evner til faglig dygtighed og som samtidig har bevaret en uhøjtidelig tilgang til egne evner og til livet. 5.000 kr.
Spar Nord legatet går i år til en elev, der bare har alle talenter. Hun et fantastisk menneske, hun er nærværende i forhold til kammerater og skole, hun har årets næsthøjeste gennemsnit på 11,8. Og så har hun som næstformand i elevrådet sat rigtig meget nyt i gang, herunder fokus på en grøn profil gennem etablering af et miljøudvalg på Støvring Gymnasium: Lærke Nathalie Riise Dalgaard, 3.a.

 

Ole Henriksens Legat
Legatet gives til en student fra dimissionsholdet, som ved idérigdom og energi har skabt noget nyt og blivende på Støvring Gymnasium. To legater á 2.500 kr.
Her har vi to legatportioner til to elever, der har rigtig mange talenter og som har sat nogle blivende aftryk på Støvring Gymnasium.  Den ene har været drivkraften bag skolebladet Blank, og så har vi netop oplevet, at han også er en fantastisk taler. Den anden har taget hånd om en meget væsentlig del af ungdomskulturen her på stedet, nemlig elevfesterne.
De to legater går til: Jeppe Bjerring Eriksen, 3.a. Thorleif Riis Bay Stokholm, 3.a.

 

Rebild Rotary legat
Legatet gives til en student, der i sit faglige arbejde er en fighter. Hensigten med legatet er, at honorere, at talent ikke altid er tilstrækkeligt. For at klare sig godt, er det lige så vigtigt at arbejde hårdt, målrettet og vedholdende for gode resultater.
Det første legat går til en elev, der med en varm, smittende humor går positivt til opgaver og udfordringer. Både i de teoretiske fag og i idræt er hun en rigtig fighter: Mathilde Hovgaard Kragh, 3.c.
Den anden modtager arbejder særdeles målrettet med egne talenter og potentiale. Hun formår at holde fokus på, at når talent kombineres med flid, når man rigtig langt: Caroline Kobberøe Holm, 3.e.

 

Rejselegat, Støvring Gymnasiums Venner
Legatet gives til et rejseprojekt, der indeholder uddannelse eller stort element af støtte og kontakt til lokalbefolkningen. To legater på hver 2.500 kr.
Det første rejselegat går til en elev, der skal på højskoleophold bl.a. i Caribien. Nogle uger er planlagt i St. Croix, hvor han bl.a. skal arbejde som frivillig på en skole. Han vil komme til at hjælpe børn og unge i Caribien: Andreas Bach Daasbjerg, 3.a.
Det andet rejselegat går til en elev, der har planer om at bruge et år på at møde den fattige del af verden. I første omgang rejser hun til Delhi, hvor hun skal arbejde sammen med lokalbefolkningen. Senere er der planer om en reje til det borgerkrigshærgede Colombia, også her er planen at hjælpe med at uddanne børn: Kathrine Frey, 3.f.

 

Ekstra rejselegater:
Tre elever har i kinesisk A arbejdet målrettet for at få et stipendium ½ år på Beijing Normal University. De har alle tre klaret de prøver, der har været forudsætningen. Alle tre er rejseklar. Og så kommer beskeden, at kriterierne for stipendierne er ændret i allersidste øjeblik.
Hvad gør man så som elev? Man beslutter sig naturligvis til at tage af sted alligevel. Oscar og Aksel har allerede besluttet at tage til Kina som rygsæktur. Terese har stadigvæk lov til at håbe på stipendiet, der giver ½ år i Beijing. Vi har besluttet at de under alle omstændigheder skal have et tilskud til Kina-rejserne. Derfor er der i år helt ekstraordinært 3 rejselegater á 2.500 kr:  Oscar Rønn Smits, 3.a. Aksel Lai Thomasbjerg, 3.a. og Terese Toft Åberg, 3.d.

 

Ole Henriksen, Forårsprisen
Ole Henriksen modtog på Aalborg Kongres og Kultur Center 31. marts. Han modtog prisen for at skabe glæde og sammenhold i Nordjylland. Med æren og statuetten fulgte en check med prisen, og de penge besluttede Ole Henriksen at donere til ekstra legater på Støvring Gymnasium.
Vi har besluttet, at der er tre legatmodtagere, der alle har levet op til Ole Henriksens værdier:  Glæde og sammenhold. Hver legatportion er på 4.000 kr.
Den første legatmodtager har utrætteligt arbejdet for skolens fantastiske elevmiljø. Som formand for elevrådet, som bestyrelsesmedlem. Men først og fremmester han et vidunderligt menneske, der altid har prioriteret fællesskabet og den helt unikke sgy-ånd, hvor hver eneste elev betyder noget: Adam Dam, 3.f.
Den næste legatmodtager har en varme og glæde, der smitter alle der møder hende. Faktisk har hun en udstråling som Ole Henriksen selv. Hun har været igangsætter en lang række steder, bl.a. i pædagogisk udvalg, hun har lavet temadage. Og så har hun som tutor givet skolens værdier videre til de kommende elever: Emma Helene Knarreborg, 3.a.
Den sidste elev er karakteriserer sig selv som ”den sidste f-elev i skolens historie”. Det er da også rigtigt, at han blev den sidste, der fik hue på. Både lærere og elever oplever i ham en fantastisk entusiastisk person, i hvis selskab man altid er i godt humør. En af hans lærere siger om ham, at han er bare den mest entusiastiske elev, læreren længe har haft: Mathias Pedersen Løt, 3.f.

 

130 studenter fra Støvring Gymnasium, juni 2017:    

3.a: Aksel Lai Thomasbjerg, Støvring, Andreas Bach Daasbjerg, Svenstrup J, Benedikte Degn Mikkelsen, Haverslev, Nørager, Carl-Emil Houmøller Pedersen, Ellidshøj, Svenstrup J, Christopher Lykke Davids, Svenstrup J, Emma Helene Knarreborg, Svenstrup J, Jeppe Bjerring Eriksen, Bælum, Jonas Winther, Ellidshøj, Svenstrup J, Kamilla Andersen-Otte, Støvring, Lærke Nathalie Riise Dalgaard, Arden, Mathias Stuhlmann Badstue Jørgensen, Støvring, Mikkel Bach Christiansen, Hobro, Nikolaj Sigsgaard Nesgaard, Støvring, Oscar Rønn Smits, Hæsum, Støvring, Pernille Linnemann Nielsen, Arden, Rasmus Christiansen, Svenstrup J, Signe Bjerregaard-Michelsen, Svenstrup J, Simon Broe Nielsen, Støvring, Søren Nordahl Bregnhøj, Støvring, Thorleif Riis Bay Stokholm, Støvring, Victor Bartholomæussen, Støvring, Lasse Kalsen, Skørping, Frederik Oliver Märcher Andersen, Arden, Kristine Lee Pedersen, Arden, Annika Nørgaard Jensen, Terndrup, Cecilie Kirsten Dahl Lindberg, Arden

 

3.b: Anne Dorthe Skou Poulsen, Aarestrup, Skørping, Camilla Rafn Andersen, Sørup, Støvring, Caroline Schmidt, Støvring, Cecilie Albin Juul Petersen, Stubberup, Skørping, Christine Hussmann Christensen, Rebild, Skørping, Jakob Kjeldbjerg Lund, Støvring, Jesper Quist, Guldbæk, Svenstrup J, Kristian Riis Hansen, Støvring, Laura Anine Bech Knudsen, Aalborg, Line Juul Nielsen, Gravlev    , Støvring, Lærke Hartmann Østergaard, Støvring, Mads Egekvist, Støvring, Mathias Ras Therkelsen, Skørping, Michaela Petersen, Skørping, Sebastian Søndergaard Kure, Støvring, Skjold Alsted Søndergaard, Skørping, Sofie Skriver Bundgaard, Nibe, Trine Risager Nielsen, Arden, Victor Trytek Lemonnier, Skørping, Niklas Bisgaard, Arden    

 

3.c: Camille Damgaard Nielsen, Støvring, Cecilie Griebel Juul Christensen, Svenstrup J, Christian Kjærsgaard Ilsø, Svenstrup J, Christine Bræmer Biehl, Støvring, Emma Kragh Grønhøj, Terndrup, Henriette Ehrenreich Eriksen, Svenstrup J, Kamilla Borre Klavsen, Svenstrup J, Kathrine Ahm Jungdal, Rostrup, Hadsund, Matilde Hovgaard Kragh, Skørping, Signe Esbech Stenstrop, Støvring, Thomas Andreasen, Hobro, Tina Vendelbo, Nibe, Tobias Carøe Eriksen ,Støvring, Trine Nautrup Houmøller, Svenstrup J, René Bisgaard, Hobro, Sebastian Joelsen,  Svenstrup J

 

3.d: Amanda Holmgaard Sørensen, Terndrup, Anders Esbjerg Nielsen, Støvring, Anders Rask Jørgensen, Støvring, Andreas Danner Iversen, Svenstrup J, Anne Mette Klitsgaard Müller, Suldrup, Asbjørn Huusmann Søskov, Støvring, Benjamin Balling Hansen, Støvring, Camilla Møller Olesen, Nibe, Cecilie Lentz Vestergaard, Aalborg, Christian Thomsen, Sørup, Støvring, Christoffer Nørlem Larsen, Støvring, Hannah Bjerg, Skørping, Katja Kallestrup Kristensen, Støvring, Lasse Bach Christensen, Aalborg, Lauge Lykke Larsen, Nørager, Lise Albrechtsen Rytter, Skørping, Louise Mølgaard Nielsen, Nibe, Mads Frost, Støvring, Mark Hammer Jakobsen, Arden, Nickolai Larsen, Støvring, Nina Fredborg Svendsen, Støvring, Ruben Schnedler Hvam, Skørping, Rune Grann Christiansen, Støvring, Sara Elise Jahanshiri, Øster Hornum, Støvring, Sebastian Sveistrup, Støvring, Terese Toft Åberg, Aalborg, Yalda Safar, Skørping, Frida Tranum Nielsen, Skørping, Thomas Lendal Dam, Støvring,

 

3.e: Anders Væver Pristed, Øster Hornum, Støvring, Carolina Fræer Grundholm, Støvring, Caroline Kobberøe Holm, Nibe, Emil Blicher Petersen,  Ravnkilde, Nørager, Emil Hald, Støvring, Emil Stavad, Aalborg, Laura Vanggaard Andersen, Støvring, Louise Daugaard Larsen, Arden, Louise Kærsgaard Jørgensen, Borup, Nibe, Mathias Mosskov Jacobsen, Støvring, Mikkel Holm, Aalborg, Niels Vestergaard Jensen, Nibe, Oliver Aldal, Støvring, Pernille Kristensen, Støvring, Rasmus Pakpoom Abildgaard Dalum, Moldbjerg, Nibe, Laura Kristine Kvist Pedersen, Skindbjerg, Skørping

 

3.f: Adam Dam Rebild, Skørping, Alexander Gregersen Jeppesen, Svenstrup J, Alexander Thorup Jensen, Støvring, Anne Jacobsen, Suldrup, Anne Aarup-Jensen, Støvring, Camilla Aachmann Noll, Støvring, Caroline Borggaard Møller, Svenstrup J, Cecilie Elvstrøm Christiansen,  Støvring, Ellen Holm Tambjerg, Skørping, Frede Keldal Hansen,  Øster Hornum, Støvring, Jeppe Sørensen, Øster Hornum, Støvring, Karoline Assifuah Kristjansen, Støvring, Kathrine Frey, Støvring, Malene Engelstoft Nejlund, Støvring, Malthe André Riksted, Svenstrup J, Martin Opal Lykkegaard, Nørager, Mathias Pedersen Løt, Svenstrup J, Mathilde Simoni Madsen, Støvring, Molly Orloff Thomsen, Aalborg, Sebastian McCall Cooper, Hellum, Skørping, Signe Rytter Lund, Støvring, Sigrid Bech Madsen, Støvring, Pernille Aaen, Aalborg SV.


Studenterne lytter intenst til talerne.


Christian Thomsen, 3d og Frida Tranum Nielsen, 3d.


Lærerne synger ”Held og lykke”.

e-max.it: your social media marketing partner