STØVRING: Det er ikke for meget at kalde Johnny Logan for Mr. Grand Prix. Tre deltagelser i Eurovision Song Contest - tre sejre. Derfor kan han, ifølge ham selv, ikke udtale sig om, hvordan det føles at vinde, da han aldrig har prøvet at tabe.

Jo, humoren og ironien – og ikke mindst selvironien – lever i bedste velgående hos Johnny Logan, der aftenen igennem denne torsdag i Stubhuset også underholdte med kommentarer til sine stramme bukser samt en række vitser, de fleste af mere eller mindre lummer karakter. Nu var det godt nok musikken, der var det primære, men han kan ikke lade være med at gøgle, også selv om det kan indebære skæld ud fra orkesteret, fordi han trækker koncerterne for langt ud. Men faktum er uomtvisteligt, at Johnny Logan simpelthen bare elsker at stå på en scene, at performe og optræde og at give sit publikum - det denne aften talstærke og meget blandede publikum i den udsolgte sal – alt, hvad der forventes af ham. Og han lever op til alle og alles forventninger.
Johnny Logan udtrykker stor taknemmelighed overfor Danmark for at vække hans lyst til musikken igen. Noget, som skete for en 15-16 år siden, og som man muligvis som Støvringboer selv oplevede ved en byfest dengang. Der leverede han et forrygende show i byfestteltet, men var dengang dog ikke helt ved fordums styrke. Det må man uomtvisteligt sige, at Johnny Logan er nu. Udtrykket ”still-going-strong” er så meget på sin plads at bruge om ham.
Hvilken stemme! Måske bedre end nogensinde. Styrket, veltrænet, kontrolleret og med et register, der siger ”spar to”. Hvor fremstod hans vokal dog virkelig fantastisk denne aften. total respekt!
Man fornemmer virkelig en fornyet musikalsk lyst og nerve, der jo så også har udmøntet sig i et nyt album, It Is What It Is, fra maj i år. Titelnummeret var også åbningsnummeret på torsdagens koncert, hvor Johnny Logan indtog Støvring med sine ”venner”, et suverænt stærkt hold bestående af: Kapelmester Rasmus Hedeboe på guitar/mandolin, Henrik Møller Petersen på bas, Anders Rose på keyboard, Henrik Askou på trommer, sønnike Jack Logan på guitar og sidst, men ikke mindst, Michael Bladt på saxofon og fløjte. Sidstnævnte leverede fabelagtige og til tider funky krydderier til de mange, suveræne numre – fra de irsk-inspirerede over sange fra det nye album til, naturligvis, de to ultimative grand prix-hittere: What’s Another Year og Hold Me Now. Det sidste oven i købet to gange, anden gang i den up-tempo version, Johnny Logan lavede i forbindelse med sit ”comeback”.
Ind imellem blev der også julet lidt, og tak for det. Særlig tak for Rasmus Hedeboe’s sublime arrangement af Little Drummer Boy, hvor Michael Bladt og hans alt-sax endnu engang satte prikken over i’et. Og tak for alle julesanges julesang: Silent Night, der gled over i en stemningsfuld fællessang, hvor Johnny Logan på fint dansk sang for på Glade jul.
Der var en stor aften i Stubhuset. Underholdende, hyggelig, stemningsfuld og ikke mindst musikalsk helt i top. Endnu engang en cadeau til Johnny Logans vokale formåen. Og selvfølgelig en cadeau til de virkelig dygtige folk, Logan havde taget med sig. Der er kun én ting at gøre: Sid klar ved billetbestillingen, når Johnny Logan vender tilbage i 2018. Det sker den 16. november.

Af Henrik Larsen - Foto: Karsten Frisk.

JLogan2017-5100
JLogan2017-5133
JLogan2017-5232
JLogan2017-5209
JLogan2017-5287
JLogan2017-5315
JLogan2017-5378
JLogan2017-5412

e-max.it: your social media marketing partner