GULDBÆK: En gang i gamle dage, var bedsteforældre sådan nogle gamle mennesker, der gik hjemme og passede gården og besætningen.

Bedstefar fik håret studset ved køkkenvasken af en hjemmefrisør, og bedstemor tog nogle gange om året til damefrisøren og fik permanentet sit hår, så det bedre kunne sidde under det bundne tørklæde, når hun skulle arbejde i marken eller i køkkenhaven. Havde bedstefar ikke lige en livrem, kunne en halmstrik også bruges, for det var jo de gamle aflagte bukser med lapper, der nu var lagt i bunken med arbejdstøj.
Bedstemor derimod gik ikke så tit i bukser – for det var jo manden i huset, der havde bukserne på. Næh, hun gik der imod i kjoler, der gik til midt på skinnebenet og derudover var der et forklæde, for derved at undgå at skulle vaske kjolen mere end højest nødvendigt. Tørklædet var bundet i nakken, så håret ikke generede mens hun arbejdede. Dagen gik med hårdt fysisk arbejde, dog afbrudt af morgenmad, formiddagskaffe og en lille klemme, middagsmad, eftermiddagshvile, eftermiddagskaffe, aftensmad og aftenkaffe.
Dette har ændret sig i dag. I dag er bedsteforældre sådan nogle, der er smart klædt, håret bliver klippet mindst én gang om måneden, så det passer til jobbet, hvor der er daglige møder, der skal passes. Bedsteforældre i dag går klædt efter moden og farver gerne sit hår, så de begyndende grå hår skjules. Dette gælder både bedstefar og bedstemor. De er ofte bortrejst i forbindelse med arbejde og er helt med på, hvad der rører sig ude i det store udland.
Men fredag den 21. april viste det sig dog at det ikke er alt, der har ændret sig fra de gode gamle dage. Man havde i børnehaven Guldklumpen indbudt alle bedsteforældre til en bedsteforældredag, så de kunne se deres børnebørns børnehave og man blev meget glade for at kunne invitere ca. 75 bedsteforældre indenfor til kaffe og hjemmebagte boller, efterfulgt af en lille samling, hvor børnene sang et par sange. Herefter var der fri leg, både ude og inde. Der var fundet et par gamle lege frem sammen med et par nye, og her kunne man kaste bold efter dåser, man kunne gå på en bane mens barnebarnet var bundet sammen med den ene af sine bedsteforældre, man kunne kaste bolde i spande og tegne en hinke bane og meget mere. Derudover blev der tændt op på bålstedet, hvor der var personaler der serverede the med honning i – lavet over bål.
Hele parkeringspladsen var fyldt op til bristepunktet – så måske ville pladsen have været for trang, hvis alle var ankommet i en hestevogn, som de ville have gjort i de gamle dage. Hele legepladsen summede af glade bedsteforældre og ivrige børnebørn og alle fik gang i en god leg sammen. Indenfor var børnehaven ligeledes fyldt med bedsteforældre, der sammen med deres barnebarn/børnebørn havde fundet madpakkerne frem og sad og delte deres rugbrødsmadder. Der blev taget spil ned fra hylderne, og der blev spillet og lagt puslespil, togbaner der blev samlet, ligesom legohjørnet var i brug.
Kaffemaskinen brummede hele dagen, så der altid var frisk kaffe til dem,  der havde lyst. Stemningen var helt fantastisk. Sikke en god dag. Og selvom bedsteforældre har forandret sig, så er én ting sikkert. De har stadig den samme interesse og kærlighed til deres børnebørn og deres dagligdag og aflyser gerne møder og tager en fridag, når børnehaven inviterer dem til bedsteforældredag.


Udenfor var der forskellige lege.

e-max.it: your social media marketing partner