Det er ikke hver dag, at man får noget forærende, men torsdag den 6. oktober var man på Guldbæk Friskole og Guldklumpen børnehave så heldige at få sponsoreret en bustur til Dronninglund kunstcenter, så børnene kunne komme op og hilse på deres søheste.

Af Iben Duus Jørgensen,
ansat i børnehaven Guldklumpen, samt SFO’en på Guldbæk friskole

GULDBÆK: Skolens og børnehavens søheste var nemlig svømmet den lange vej - op til Dronninglund Kunstcenter, for at deltage i en fantastisk kunstudstilling, sammen med alle de andre malerier, af den dygtige dansk-amerikanske kunstner Maria Dubin, som Flemming Christensen og Sawo-fonden har sponsoreret til samtlige skoler i Rebild kommune.
Kunstudstillingen bestod af 16 flotte og farverige malerier, hvor kreativitet, præcision, og glæde havde været i højsædet ved arbejdet af disse kunstværker - og det eneste billederne havde til fælles var at de alle var dyremotiver. Dyr der findes - og andre dyr der kun findes i fantasien, når man lukker sine øjne og lader sig rive med ind i fantasiens verden.
Alle malerier blev studeret - farver, sammensætning, historien bag hvert enkelt maleri blev fortalt af kunstcenterets ansatte. Der var næsehorn, zebra, elefanter og mange flere dyr, men netop disse dyr gav, sammen med kunstoplevelsen også en rød tråd i det tema Guldbæk friskole og Guldklumpen har haft gennem et stykke tid - nemlig Afrika.
En rigtig hyggelig og interessant eftermiddag, hvor nogle nye kunstnere blev spottet i kælderen.

e-max.it: your social media marketing partner