For mere end et år siden startede arbejdet med at revidere kommuneplanen i Rebild Kommune. Det er et kæmpe arbejde, også selvom vi er en forholdsvis lille kommune, og arbejdet blev skudt i gang med en Planstrategi.

Konservative i Rebild, Jeanette Sagan, Søvænget 6, Suldrup, medlem af Teknik- og Miljøudvalget

REBILD: Planstrategien er den overordnede ramme for planlægning og udvikling i hele Rebild Kommune. Den er det værktøj, som giver et godt billede af de udviklingspotentialer vores dejlige kommune rummer. Og samtidig kan den give et overordnet billede af, hvor der er plads til at forbedre udviklingsmulighederne og lokalplanrammerne, så der kan leveres på den efterspørgsel, der løbende er.

For den udvikling, der sker i Støvring, der stadig kalder på yderligere lokalplaner, såvel til boliger, erhverv og offentlige institutioner og tilbud, den smitter glædeligvis af i resten af kommunens byer, hvor der er stigende efterspørgsel efter nye boligeer.

Hos Konservative er vi meget optaget af, at vi som kommune “står på toget”, og ikke lader det køre forbi.

Vi skal være vakse ved havelågen, når der bankes på kommunens dør, og nye som allerede etablerede borgere og erhvervsdrivende vil indenfor. Vi skal stå klar med svar på, hvad de kan forvente og hvornår.

Derfor vil vi arbejde for at skabe mere kapacitet til at få flere lokalplaner ud over bordkanten i Rebild Kommune. Vi skal være i stand til at se længere frem og få de konkrete lokalplaner sat i ekspedition. Vi kan ikke være bekendt, at vi bare øger antallet af lokalplaner på en venteliste, hvor borgere og bygherrer kan vente i uvished op til et helt år, fordi vi først skal have revideret vores kommuneplan. Det er en flaskehals, som vi, set med Konservative briller, er nødt til at gøre noget ved, for det kan vi godt gøre bedre. Vi har jo Planstrategien på plads.

Illustration: Rebild Kommune

 

e-max.it: your social media marketing partner