REBILD: Jeg vil gerne starte med at beklage, hvis denne udgave af ”Ud i naturen med RebildGuiden” kommer til at ødelægge noget af den fremtidige oplevelse, når man går rundt i Rebild Bakker.

Står man eksempelvis ved Gravlev og ser over mod bakkerne, så får man en tydelig fornemmelse af, hvordan de hæver sig markant op i landskabet. Tilsvarende når man står på en af bakkerne, og ser ud over ådalen, så er man ikke i tvivl om, at man står højt og kigger ud over landskabet.

Virkeligheden er dog en helt anden, for selv om der er masser af stigninger og smukke udsigter, så er Rebild Bakker faktisk ikke rigtige bakker!

 De burde nok mere reelt hedde ”Rebild falske bakker” eller ”Rebild dale”.

For mange tusind år siden, da den seneste istid var ved at være afsluttet, der kan man forestille sig, at en forskydning i undergrunden i Lindenborg Ådal har dannet en rende eller kløft, hvor smeltevandet løb.

Disse smeltevandsrender er blevet dybere og bredere, og har været med til at danne landskabet, og en illusion af høje bakker ved ådalen.

Landskabet er siden blevet formet af blandt andet smeltevand, sandflugt og så havet. Stenalderhavet nåede således helt ind til Rold Storkro og Lars Kjærs Hus.

Rebild Bakker er således ikke så meget højere end det omkring liggende landskab, men den kuperede udformning, og beliggenheden ud mod den lavere liggende Lindenborg Ådal får det til at virke sådan.

Rebild Bakker er derfor såkaldte ”falske bakker”, eller som nogen også mener siger, så burde det slet ikke hedde noget med bakker, da der kun er en dal – Lindenborg Ådal.

Selv om der er tale om ”falske bakker”, så er udsigten alligevel imponerende.

Fra de forskellige punkter i Rebild Bakker – Kejserbakke, Sønderkol, Nørrekol og Brune Bakke, er der en fantastisk udsigt over Lindenborg Ådal, dele af Rold Skov og selve Rebild Bakker.

Jeg håber, at mange vil benytte lejligheden til at tage ud og nyde udsigten og Rebild Bakker … også selv om de måske er lidt falske eller faktisk slet ikke er bakker.

e-max.it: your social media marketing partner