STØVRING: Pernille Hjorth Andersens hjerte banker for løwchen, den lille aktive hengivne robuste og lærenemme hund, som blot vejer mellem 4-8 kg. Den stammer oprindeligt fra Middelhavslandende, især Frankrig, hvor den blev brugt som selskabshund ved hoffet og adelen. Løwchen betyder løve, og grunden til navnet er måden, man i århundrede har klippet hunden på, nemlig så den ligner en løve.

- Jeg kan ikke lade være, blodet koger, hjertet slår hver gang fløjten går, fortæller Pernille om det, at løbe agility med sine ikke helt almindelige hunde inden for agilityverden. Pernille er nemlig den glade ejer af to skønne hunde af racen løwchen. BJ som nærmer sig 9 år og har været med til DcH DM i 2015 og 2016. E-mail, som bliver 5 år og startede sin træningskarriere i Støvring DcH i sensommeren 2014.

- Jeg elsker at løbe agility, og vælger gerne lidt anderledes racer end dem, man ellers ser på agilitybanerne, og at løbe konkurrencer, for at teste mig selv og mine hunde. At vi så indimellem oven i købet kommer på podiet, er et ekstra plus og en kæmpe sejr fortæller Pernille.

For nyligt var de til et stort tredagsarrangement i DKK Viby med over 400 starter. 

BJ og E-mail var de eneste løwchen, dog var der torsdag en enkelt ”løve” mere i en enkelt klasse. I de tre dage kunne Pernille virkelig mærke blodet koge og hjertet slå. BJ opnåede nemlig to førstepladser i nogle flotte springløb. De to røde rosetter pynter nu derhjemme sammen med mange andre rosetter. E-mail opnåede to tredjepladser, to fjerdepladser, en femteplads, tre oprykninger og er nu klasse to.

 Pernille og hendes to små løver vil helt sikkert være at finde på klubbens baner igennem sommeren, for at træne og blive endnu mere sikre på, hvor poterne sættes, med henblik på en forhåbentlig udtagelse til DM.

 

e-max.it: your social media marketing partner