STØVRING: Rideresultat.

 

Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse for Maria og Mette, hendes søster, som til daglig er træner på rideskolen, og træner Maria seks gange om ugen i ca 1-1,5 time.

Til DM gik det godt, holdet fra Rebild Sports Rideklub blev nr. 23 ud af 38 hold, og pigerne var godt tilfredse med den placering i det “fine” selskab.
Her i weekenden gik turen så til Hedensted for de to søstre og deres pony, Rawa’s Charon. Her deltog de i et landsstævne.
Maria red PRI, PRT og PRM. Maria havde forventning om, at det ville gå godt, og efter at hun havde nået målet om at blive B-ekvipage, var det nye mål en placering på landsplan.
Det gik rigtig godt. Maria viste virkelig, hvad hun kunne. Lige fra den første indridnings-parade og gennem hele programmet til slut-paraden. Det lykkedes således for Maria at komme med i placering. Hun fik en flot ottendepræmie i klassen, hvor der var 32 dygtige ekvipager. Men ikke nok med det, hun fik karakteren 67,7 %, hvilket er ensbetydende med en A-kvalifikation.
Om søndagen skulle hun så ride nyt program overfor tre nye dommere. Her gjaldt det PRM, - det sværeste dressurprogram der findes for pony. Der er 29 øvelser og en max. pointsum på 410.
Her gjorde Maria og Charon det igen flot, og opnåede 67,6%. Hun blev første uplacerede, men det gjorde bestemt ikke noget for Maria, det gav jo den anden A-kvalifikationt til ekvipagen!
Når man har tre A-kvalifikationer, kan man starte internationale stævner.

_ _ _

For særligt interesserede kan fortælles, at f.eks. PRT-dressurprogrammet består af 28 øvelser. De skal gennemrides i rigtig rækkefølge og med stor præcision samt korrekt tempo og “facon” på hesten, samt brug af minimale hjælpere, således at ponyen kan forstå, hvad den skal.
Den kan drejes i halsen/nakken, strække benene, trave skråt, gå baglæns, lave piruette mv.
Programmet skal vare ca. 5 minutter og 20 sekunder, og man kan opnå max 390 point.
Max point pr. øvelse er 10.
Hvis man skal oversætte karaktererne til dansk er 6 = tilfredsstillende, 7 = virkelig flot udført, 8 = helt fantastisk flot og uden fejl.
Så et tilfredsstillende resultat ligger over 60%.
9 og 10 anvendes stort set aldrig til stævner, kun ved EM og VM  bruges de.

e-max.it: your social media marketing partner