Kim Naujokat Jensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har holdt 12 års pause fra rallysporten.

Men fik i november sidste år blod på tanden igen, da nordjyden deltog i motorklubbens traditionsrige klubrally-finale: Herregårdsløbet 2016. - Klubrally er en effektiv hjælp for chaufføren til udforskning af bilens ”fysiske love”, konstaterer Kim N. Jensen. - Dette kan være en uvurderlig hjælp i en stresset fare-situation, når hjulene mister kontrollen med underlaget. Jeg var gennem flere år co-driver/kortlæser i rally, men ville nu prøve kræfter med ratvridningen. Sammen med min hustru, Maike, stillede vi til start i en Peugeot 108.
- Kim har snakket meget om motorsport/rally gennem årene, supplerer Maike Naujokat Jensen. – Han fik mig derfor lokket med i højresædet til Herregårdsløbet, hvor jeg skulle holde styr på den rigtige og hurtigste rute på prøveområderne. Vi kom hurtigt ind i konkurrencerytmen, selv om jeg nok syntes, at Kim bremsede noget sent inden svingene!
Lidt snevejr havde gjort prøverne fedtet i underlaget, men MNJ-parret styrede sig sikkert hjem til en klassesejr, selv om de sidste 2-3 prøver blev kørt i mørke.
- I 2017 ser vi frem til at køre hele Speed Nord-serien, fortsætter Kim N. Jensen. – Dette mesterskab afvikles mellem motorklubber i Nord-, Vest- og Østjylland. Som optakt til sæsonen deltog vi i et klubrally-kursus, således at Maike kunne få yderligere instruktion i rutebogens udformning. Herudover fik hun selv lejlighed til at køre et par prøver i Peugeot 108’eren.
- Det var en meget skæg oplevelse, konstaterer Maike N. Jensen. – Jeg lærte hurtigt nogle ting omkring at køre sikkert og hurtigt gennem svingene. Jeg regner da også med at få en ”rigtig” kører-debut bag rattet senere hen på foråret.
Speed Nord-turneringen 2017 blev flaget i gang med regnvåde klubrally-rallyprøver omkring og i Kjellerup.
- Løbsledelsen opstiller kegler på prøvearealerne for at gøre ruten lidt mere kringlet og udfordrende, forklarer Kim N. Jensen. – Det koster 5 sekunders straftid at puffe til en kegle, og kun fire mandskaber kørte fejlfrit på prøverne uden keglepufning. Vi var blandt firkløveret, og scorede samtidig en andenplads i klassen. Vi var derfor godt tilfredse med vores indsats under de svære betingelser.

Af Åge Keseler Kirketerp

 

e-max.it: your social media marketing partner