Folkene bag udstillingsplatformen Fraktal slår i september dørene op til en helt ny poesifestival med naturen i centrum.

SKØRPING: Den gamle stationsbygning i Skørping summer af liv efter kunstforeningen Fraktal for to år siden rykkede ind. Nu har de startet et nyt initiativ: Fraktal Poesifestival, som løber over flere dage i forbindelse med kulturugerne. Rebild Kulturuger er et udviklingsforum, der afvikles som et årligt tilbagevendende arrangement i september. I kulturugerne sættes der særligt fokus på kulturlivet og de mange kulturaktører i kommunen.

For Ida Zidore, som er en del af ledelsen af Fraktal, er det en drøm, der nu går i opfyldelse.

- Allerede da vi startede Fraktal for snart to år siden, var ideen at skabe et tværkunstnerisk sted, hvor poesi var et af de bærende udtryk. Vi drømte om poesi i ventesalen og i skoven og om at give lokale borgere, der selv skriver, et kreativt udbytte. Alt det bliver samlet i den her festival, fortæller Ida Zidore.

Det har været et stort arbejde at få den nye festival på benene, og der er blevet brugt lang tid på projektet.  Støtte udefra har været uundværligt for at få det til at lykkes.

- Projektet havde ikke kunnet lade sig gøre uden den flotte støtte fra Statens Kunstfond og Rebild Kommune. Og så har vi haft et rigtig fint samarbejde med biblioteket om søndagens program, som vi har været glade for, forklarer Ida Zidore.

Håber at tiltrække 

et bredt publikum

Folkene bag Fraktal håber, at den nye festival kan tiltrække folk, som normalt ikke opsøger poesi og litteratur. Og så er de godt tilfredse med, at de har programsat forfatter Liv Sejrbo Lidegaard og rektor på Forfatterskolen Ursula Andkjær Olsen til at holde workshops for lokale med skrivekløe. 

- Vi er især glade for, at vi med de to skriveworkshops kan give lokale - især unge - et meget konkret udbytte af festivalen, afslutter Ida Zidore.

Fraktal Poesifestival afholdes den 16.-17. september.

FAKTA

Rebild Kulturuger foregår i ugerne 37-38. Formålet med Rebild Kulturuger er at styrke Rebild kommunes identitet som kulturkommune og skabe en fælles scene for kommunens mangfoldige kulturliv.

Kulturrådet uddeler for første gang i år en Kulturpris. Prisen gives til en person eller en forening, der har gjort en særlig indsats udover det forventelige for at fremme kulturen i kommunen.

/ JS

 

e-max.it: your social media marketing partner