Terndrup-spejderne har afholdt oprykningsweekend på deres spejderplads ved Terndruplund. 

 

TENDRUP: Mikro-, Mini- og Juniorspejderne mødte fredag aften, hvor der var   hygge omkring bålet. Overnatningen foregik i shelter og hjemmebyggede bivuaker.

Lørdag morgen ankom Familiespejderne. Efter  fælles morgenmad og opvask  var det tid til at komme i gang med forskellige spejderaktiviteter, hvor temaet var Vikinger. Spejderne kunne smede, bage fladbrød, snitte en smørekniv, snitte en kop, fremstille et smykke, hvor der skulle brændes navn med runer og kreere en talisman.

Efter frokost var forældre, søskende og bedsteforældre inviteret med til at overvære oprykningen. Allerførst skulle spejderne indvie den nye bålhytte, som mange frivillige har været med til at bygge. Ved invielsen af bålhytten var der børnechampagne til spejderne.

Efter indvielsen var det tid til oprykning, som traditions tro foregik ved åen. Juniorspejderne havde bygget to broer, hvor de spejdere, der skulle rykke op, skulle gå over - ialt 11 spejdere skiftede afdelinger. 

Så blev det tid til at tage afsked med familiemedlemmerne igen. Spejderne kunne slappe af eller lege i åen, inden der var tid til at spise aftensmad. Efter opvasken var der lejrbålshygge med sange og  lege. Så var det tid til at finde soveposerne frem. 

Søndag morgen, efter morgenmaden, var det tid til at pakke sammen. Der blev uddelt årsstjerne og flaget taget ned. 

Spejderen iført sikkerhedsbrille prøvede at smede.

11 spejdere skulle gå over broen, som juniorspejderne havde bygget.

e-max.it: your social media marketing partner