Der var skruet helt op for sang, musik og godt humør, da STUBhuset i sidste uge havde inviteret byens børnehaver og indskolingsbørn til koncert i STUBhuset. 

 

STØVRING: I en tid, der er præget af økonomiske udfordringer for skolerne og børnehaverne, har Stubhuset rakt ud og inviteret alle børnehavebørn og alle indskolingsbørnene til koncert med børnemusiker Michael Back. Og der er nu så mange børn i Støvring, at der måtte hele fire koncerter til, for at få plads til alle, og derfor har byen summet af glade børnestemmer tirsdag, onsdag og torsdag formiddag i sidste uge. De var på vej til eller hjem fra koncert i Stubhuset. 

Ved indgangen til Salen blev børnene budt velkommen af musikeren Michael Back, som i snart 25 år har arbejdet som fuldtids-børnemusiker. Det er igennem årene blevet til ca. 4.300 børnekoncerter og 6 albums med børnemusik, og det var tydeligt at Michael Backs hjerte banker for børnekulturen. Han møder børnene i øjenhøjde og han synger sange, hvor de indirekte lærer om fællesskab, gode oplevelser, følelser og selvværd. I Stubhuset havde den erfarne børnemusiker da også kontakt til børnene lige med det samme. De lyttede, sang med, dansede og hoppede og ja, hyggede sig. Det blev til 4 fantastiske koncerter. 

Daglig leder og musikchef i Stubhuset, Helle Jørgensen, er glad for at skolerne og børnehaverne tog imod invitationen, og i løbet af ugen fik Stubhuset givet ca. 1.000 børn en kulturel oplevelse. 

- Jeg er helt med på, at skolerne og børnehaverne også er ramt af besparelser, men at de kulturelle oplevelser spares helt væk, bekymrer mig, da jeg i dem ligger rigtig megen kilde til læring og kreativ tænkning. Derfor håber jeg meget, at vi kan inspirere skolerne til at revurdere deres prioriteringer i besparelsesstrategien. 

Koncerten sluttede af med fællessang, Mariehønen Evigglad, inden skolebøgerne atter kaldte. På vejen ud af Salen spørger en lille dreng sin pædagog: ”hvornår må vi komme herhen igen” … ja, så bliver jeg altså rørt og bekræftet i, at vi her i Stubhuset skal fortsætte med at arbejde for at kunne give børnene kulturelle oplevelser. 

- Kultur er en ressource, der kan gøre en værdifuld forskel også i børns liv,  slutter Helle Jørgensen.

Michael Bach havde fantastisk øjenkontakt med de små publikummer.

e-max.it: your social media marketing partner