TERNDRUP: Ud for Terndrup Skole mod Bælumvej er opstået et lille naturområde. I et samarbejde mellem S-Klassen på Terndrup Skole, Vild med Rebild og Terndrup Borgerforening er blevet plantet en række frugtbuske og - træer - herunder det lokale ”Terndrup-æblet”.

Vild med Rebild tager løbende rundt til de forskellige projekter, de deltager i. Birgitte Wilsted Simonsen, der er tilknyttet Vild Med Rebild som konsulent, besøgte Terndrup Skole i slutningen af august, og var rigtig glad for det som hun så.

- Selv om det kun er få måneder siden vi plantede træer og buske, så står de alle pænt. Samtidig så har de vilde blomster mellem plantningerne også taget godt fat, fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.

På flere af frugtbuskene og - træerne kan man se bær, der flotte modne sidder klar til insekter, fugle eller et barn kommer forbi. Samtidig så har såningen af blomster også lokket mange insekter til.

- Vi prøvede at løse den umuligt opgave - nemlig at tælle hvor mange humlebier, der var i blomsterne. Mens vi bevægede os i hurtig gang mellem rækkerne af blomster, så talte vi de humlebier, vi lige kunne få øje på. På ingen måder en videnskabelig optællingsmetode, men det giver trods alt en lille pejling om antallet. Et forsigtigt bud blev således 150-200 humlebier omkring beplantningen, så naturen har bestemt taget projektet til sig, fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.

Blomsterne Røllike, Kornblomst, Mørk katost, Valmue og ikke mindst Honningurt er nogle af de blomster, der lokker humlebierne og andre insekter til området ved Terndrup Skole. 

Så en frisk lille gåtur ned foran skolen - sæt eller læg dig ned mellem rækkerne og så bare nyd lyden af alle humlebierne, der summer rundt.

Bierne summede og arbejdede i blomsterne mellem frugttræerne.

Der sad små humlebier i rigtig mange af blomsterne.

Gå endelig op og nyd de flotte blomster.

e-max.it: your social media marketing partner