I forhold til sidste år er faldet i indbrud på 67%

REBILD: Danmarks Statistik har offentliggjort indbrudstallene for 2. kvartal 2023. På landsplan er antallet af indbrud faldet med 7 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Samlet set har der været et lille fald i kommunerne i Nordjylland - dog oplever Brønderslev, Frederikshavn og Thisted stigninger.

Særligt Rebild kommune skiller sig ud i forhold til de nordjyske kommuner, og selv om faldet i absolutte tal for 2. kvartal ikke er stort - fra 21 til 7, så er det trods alt et stort fald i forhold til genemsnittet.

Faldet i indbrud i Rebild kommune er samtidig en tilbagevenden til niveauet før 2022, idet tallene tidligere var: 2021: 7, 2020: 12, 2019: 5. Også i disse år lå Rebild kommune lavest, kun undergået af Læsø kommune, der slet ikke har meldt om indbrud.

- Faldet i antallet af indbrud er meget glædeligt, og det viser, at danskernes indsats for at indbrudssikre boligerne medvirker til at gøre livet surt for indbrudstyvene. Sammen med intensiveringen af forebyggelsesarbejdet, som politiet, kommunerne og andre aktører har igangsat i de seneste år, er vi nået meget langt med at bekæmpe indbrud i Danmark, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo Trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

e-max.it: your social media marketing partner