Ældresagen Skørping-Terndrup har været på tur til Lille Vildmosecentret med guidet tur gennem Tofteskov.

52 deltagere var med på Ældresagens tur til Tofteskov. Deltagerne kørte med bus fra Terndrup til Vildmosecentret, hvor guide Jacob Konnerup kom på bussen. Jacob fortalte meget interessant om mosens historie og de fremtidige planer.

Turen gik ind i skoven og deltagerne fik fortalt om områderne, man kørte igennem – i sin tid boede der bønder på små ejendomme, med lidt jord til. Der har været en landsby med egen skole. Men det hele er væk nu.

Skolen havde åbenbart sine egne regler. En dag havde børnene gemt sig før læreren kom. Da læreren ikke kunne finde eleverne skrev han på tavlen »Jeg har været her«,  og så gik han hjem. Da eleverne kom skrev de »Det har vi også«.

Deltagerne så krondyr, vildsvin og traner – bisonerne havde åbenbart ikke lyst til at hilse på turens deltagere, men så var de jo heldige at kunne se det store dyr på Vildmosecentret.

– Vi gik tur mellem de oldgamle kæmpestore egetræer. Senere kom vi frem til skovens 17 meter høje tårn. Herfra er der en fantastisk udsigt over højmosen og landskabet udenfor. Vi kunne se møllerne ved Overgård. Turen sluttede med kaffe og kage på Vildmosecentret, fortæller Grethe Danmark.

Deltagerne lytter og beundrer de gamle træer.

Guide Jacob Konnerup fra Vildmosecentret.

e-max.it: your social media marketing partner