12 stk.

•  4 dl. koldt vand

•  25 gr. gær

•  Lidt sukker

•  1-2 tsk. groft salt

Havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø i passende mængde.

Mel, til dejen er klistret.

Vand, gær, sukker og salt røres sammen, og resten tilsættes. Dejen slås sammen med en træske, dækkes med film og sættes på køl til næste morgen.

Skæres som boller, pensles med vand og sættes i kold ovn, der så stilles på 220 grader. 

Bages 20-30 min, til de har passende farve og lyder hult, nå du banker dem i bunden.

 

H-boller har deres navn efter den, der har lavet dem. Hendes navn begynder nemlig med H. 

H. er sådan en, der holder af hverdagen – ’Allermest holder jeg af hverdagen’ – og hun holder af de små ting i livet. Og hvor har hun da ret. Når man kan se de små glæder – og glædes ved dem – har man fattet rigtig meget i denne verden.
Hvad betyder en lang udlandsrejse, når det er lige så godt at tage bus og tog sammen med en kat til en katteudstilling? Sådan en er H. 

Forleden viste hun nogle keramikfigurer, som hun havde lavet – med en fantastisk historie bag. Bare de figurer var mine! Men man kan jo som bekendt ikke tage selv.
Vi var nogle stykker, der var meget betaget af hendes evner. 

Hun fortalte også, at hun er glad for at give små gaver, og at hun nu ville gøre alvor af det. Og så var jeg den heldige: Jeg fik en pose nybagte, friskduftende boller og en fin marguerit til at plante i en krukke.

Opskriften på boller fik jeg senere, men den var lidt for åben og upræcis til dette forum. Derfor har jeg bagt dem og har lavet en opskrift, der virker for mig. 

Men bollerne på billedet er 2 af dem, H. bagte til mig.

e-max.it: your social media marketing partner