Onsdag den 10. maj var det ét år siden vi havde dagplejedag sidst - det er altid anden onsdag i maj.

Af Lene og dagplejerne i Suldrup: Helene - Hanne - Lea - Kisser - Kristine - Anne-Maria - Lisbeth

 

SULDRUP: Velfærdsafta-len i Rebild Kommune gør jo, at vi er frisat på børneområdet. I den forbindelse deltog en del af os på en inspirationsaften for snart to år siden, hvor vi kunne finde nye samarbejdspartnere. Der blev herefter udarbejdet et idekatalog med mange muligheder, og som følge af det fik vi kontakt med familiedans, som hører hjemme på Spillemandsmuseet i Rebild.

Da vi drøftede, hvad vi skulle gøre sammen med børnene i år, ville vi gentage succesen fra sidste år, hvor vi havde besøg af Else og Karin fra familiedans.

I år mødtes vi alle sammen kl. 9 udenfor spejderhuset. Humlebierne skulle være der hele dagen og Mariehønsene kom kl. 9.

Kl. 9.30 kom Karin og Torben. Børnene kunne godt mærke, der skulle ske noget anderledes, og de var hurtige til at følge med Karin og Torben. Vi bredte os rundt, så alle kunne se dem og være en del af dagen.

Vi sang først Lille Peter Edderkop og gentog den nogle gange. Den er meget genkendelig for børnene. Vi sang også Tommelfinger, hvor er du? og I et lillebitte hus - og begge blev ligeledes gentaget flere gange.

Det var rigtig godt at gentage sangene flere gange, det fik børnene til at deltage mere, og det var genkendeligt.

 Alle børnene fik en fjer i hånden, og man så mange af børnene valgte deres yndlingsfarve, og man kunne se alle de forskellige farver rundt imellem alle børnene - og fornøjelsen ved at vifte med dem, mens vi sang Jeg er en lille undulat.

Der blev lavet rytmelege med rasleinstrumenter, ledsaget af lystigt harmonikaspil og guitarspil.

Vi gik i rundkreds og sang Jeg gik mig over sø og land og efterfølgende sang vi Hoved, skulder, knæ, tå.

Da vi havde hygget med musik og dans, var der nogle af børnene der også prøvede at “spille” lidt på harmonikaen og Torbens guitar.

 Vi fik allesammen en is, den nød alle i fulde drag. Vi stillede an med en lækker buffet til børnene, som vores lokale købmand havde leveret. Børnene nød alt den forskellige mad der var, og bagefter var de mætte og trætte.

e-max.it: your social media marketing partner