årets Stubhusrevy bliver der fejret jubilæum, for det er nemlig 20 år siden revyen første gang så dagens lys, som en udløber af den tidligere Stubrevy.

I alle 20 år har revyen haft sin gang og spillet i Stubhuset i Støvring, som danner en rigtig fin ramme omkring hele Stubhusrevyens set up.

I år bliver vi præsenteret for 2 nye skuespillere allerede inden startsangen. Thea Vest og Johanne Kvitsau Mølgaard Simonsen som på fornemmeste vis sammen med de allerede kendte skuespillere Bente Frølund Madsen, Ane Batsberg, Maria Nortvig Kjeldsen og Jeppe Severinsen fører os sikkert og trygt igennem en rigtig flot og velspillet jubilæumsforestilling.

Forskellige relevante temaer bliver taget under kærlig behandling, og man er godt underholdt hele vejen igennem forestillingen.

Lene Aalestrup (spillet af Ane Batsberg) er på scenen flere gange – med sine byvandringer i Ådalen på hesten Pape (som rytter – nu hun har fået ridderkors), i cirkus Rebild Byråd som linedanser og borgmesterens medsammensvorne og ikke mindst i en sketch om borgmesterens åbne spørgetime, hvor hun forsøger at stjæle borgmesterkæden fra Jesper Greth, som bliver spillet af Jeppe Severinsen.

Et tema som går igen er energikrisen og især sketchen ”Jul uden sul” giver anledning til mange gode grin hos publikum. Johanne Kvitsau Mølgaard Simonsen spiller moderen Minna, som har planlagt en spare-juleaften med alt hvad dertil hører, som f.eks. Vegetar-steg som kun skal være i ovnen ½ time, juletræet fra sidste år, som ligner et pindsvin og gaver som også indikerer spare-tid. Thea Vest spiller datteren Julie, som forsøger at bakke moderen op lige indtil hun selv får genbrugssko i gave og samtidig får at vide, at hun skal til at gå i skole. Bente Frølund Madsen spiller faderen Frede, som er meget irriteret og overrasket over de forskellige spare tiltag og kommer med diverse vredesudbrud hver gang noget nyt går op for ham. En meget velspillet sketch med et fint flow, som gør at man som publikum er med hele vejen igennem.

2. akt starter op med en crazy fortolkning af svanesøen. Dette i relation til de svaner som ofte tidligere har stoppet trafikken på Hobrovej ved det nye lyskryds. Vi ser bilerne blive generet af svanerne og politiet (spillet af Henrik Kristoffersen i strutskørt) kommer og forsøger at få svanerne væk – dog uden held. Man forsøger sig med at få svanerne væk med fløjtespil af Karsten Kortbuks (spillet af Jeppe Severinsen), men det løses først rigtigt til sidst, da en vejarbejder (spillet af Lone Villadsen) i balletstrutskørt kommer og løsner det hele med at grave Hobrovej op. Virkelig en flot og velspillet sketch, hvor alle skuespillere er i aktion.

Igen i år får vi lov at opleve virkelig smuk sang fra Ane Batsberg. Ane lægger ud i sangen ”Man må puste sig op” som omhandler krigen. Undervejs i sangen flankeres hun af Bente Frølund Madsen og The Vest og de 3 får virkelig leveret noget smukt med eftertænksomhed til følge.

En sketch som går rent ind er ”Hjælp fra distancen”. Her spiller Maria Nortvig Kjeldsen en ældre dame som foretager en videokonsultation med sin læge. Lægen skal se på noget for neden hos den ældre dame, så der bliver makket med trusser, telefon og lampe inde under kjolen. Og som om det ikke er nok skal lægen også lige tilse hæmoriden fra sidst. Det er en fornøjelse at sidde midt i salen og mærke at publikum er flade af grin fra start til slut i denne sketch. Maria spiller den virkelig flot og med en fantastisk mimik, som kun de færreste kan stille op med.

Vi får undervejs et genhør med Støvring-sangen som er skrevet af Henrik Larsen og som synges af alle skuespillerne – en dejlig glad sang om hvad der var i byen en gang og om, at når noget skete i den ene ende af byen, så vidste alle det helt uden Facebook – nærmest som et lyn.

Igen i år slutter Stubhusrevyen med et brag af en fest. Skuespillerne bryder ud i flot og festlig sang, hvor vi bliver ført igennem et repertoire af gamle kendte Abba sange.

Stubhusrevyen har i år spillet en virkelig flot 20 års jubilæumsforestilling med gode tekster, fantastisk skuespil og sang og et flot set up af alle mand, som er nødvendige for at få sådan en forestilling til at klappe. Stor ros til alle og tak for en skøn oplevelse.

Billeder fra et udvalg i årets sketches.

 

e-max.it: your social media marketing partner