Lidt overdrivelse fremmer af og til forståelsen – så afsløringen fra overskriften i denne artikel kommer allerede her: Birgit Christensen, der er bosiddende i Guldbæk, i den nordlige del af Rebild Kommune, udstiller i denne tid såvel malerier og stentøj som rakubrændt keramik, i Nøragers kultur- og medborgerhus »Kig Ind« – helt mod syd i Rebild kommune.

Der var således talstærkt besøg ved sidste uges fernisering på udstillingen, der omfatter omkring 20 malerier – større som mindre og alle i stærke acrylfarver – og en del figurativ kunst i form af stentøj og rakubrændt keramik. Eva Pedersen, formand for kunstudvalget i Nøragers kultur- og medborgerhus Kig Ind bød velkommen til de fremmødte.

Birgit Christensen fortalte så om sit arbejde med kunsten, og særligt den rakubrændte keramik fik nogle ord med på vejen: – Jeg former mine figurer ud fra et motiv, men arbejder i høj grad med de indfald, jeg får undervejs, og dét kan ofte ændre det mål, jeg har sat. Selve brændingen er et kapitel for sig, for med en raku-brænding ved man aldrig helt, hvad resultatet bliver, og det giver såvel glæde, udfordring som overraskelse, når emnerne forlader ovnen, forklarer hun. Også malerkunsten fylder meget i Birgit Christensens arbejde, og hun slipper ikke et motiv før hun er fuldstændig tilfreds – og det kan der gå en god del tid med, fortalte hun og understregede, at hun ikke producerer kunst »på samlebånd«; alle hendes værker er unikke og er ofte udsat for forandringer undervejs i processen til færdigt arbejde.

Publikum ved ferniseringen fik så lejlighed til at se nærmere på de mange udstillede malerier og genstande, og der blev drøftet både detaljer og udtrykt »imponerende« om de mange og meget forskellige kunstværker.

Publikum til de mange aktiviteter i Kig Ind får den kommende tid i særdeleshed lejlighed til at ”kigge ind” for at se, beundre og købe, men evt. også at diskutere de forskellige motiver og kunstarter – for kunst behøver man ikke være enige om; det er dét, som kunsten kan, nemlig at skabe debat og ind imellem også flytte holdninger.

Der blev diskuteret kunst og hyggesnakket under ferniseringen.

e-max.it: your social media marketing partner