I august måned var kirkerne i Rebild Provsti fyldt med musik og masser af mennesker. Anledningen  var sommermusikfestivalen ”Sommerkoncerter i Rebild Provsti 2022”, som organisterne i Rebild Provsti stod bag.

 

REBILD: Forleden mødtes organisterne  for at udveksle erfaringer fra dette års sommerkoncertrække, hvor der fra den 4. august til 3. september blev afholdt i alt 12 koncerter i 11 af provstiets kirker. 

Igen i år kunne alle organisterne fortælle om en helt overvældende tilslutning til koncerterne. Mange steder var der langt over 100 tilhørere, og alle kunne berette om en fantastisk stemning og gode koncertoplevelser med et højt musikalsk niveau. 

Ved mange af koncerterne var der fællessange på programmet. Tilhørerne blev på denne måde en del af koncerterne og kvitterede på fornemmeste vis ved at synge med, så sangen løftede sig helt op under hvælvingerne og ud i alle kroge af de sommerlyse kirker. 

Organisterne oplevede at mange af koncertgæsterne kom langvejs fra for at være med og således  fulgte opfordringen til at lade koncerterne være en anledning til at komme på besøg i hinandens kirker. Mange deltog i mere end en koncert, og der opstod et fællesskab blandt publikum, som mødte hinanden flere gange i løbet af koncertrækken. 

- Vi er meget glade og taknemmelige for den store interesse, der har været for koncerterne igen i år, og for det økonomiske tilskud Rebild Provsti har bevilget til initiativet. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på koncerterne, og det glæder os naturligvis meget, fortæller organist Anette Kjær (Aarestrup-Haverslev kirker) på vegne af kollegerne. 

Rebild Provsti har netop bevilget økonomisk støtte til Sommerkoncerter i Rebild Provsti 2023, så organisterne er nu gået i gang med at planlægge næste års sommerkoncertrække og glæder sig til om et lille års tid igen at kunne invitere til gratis sommerkoncerter med professionelle musikere og sangere rundt om i de lokale kirker. 

Violin og orgel i Skørping kirke.

Shubi.dk i Blenstrup kirke.

Koncert i Bælum kirke

Koncert i Terndrup kirke

Tundra i Veggerby kirke

 

 

e-max.it: your social media marketing partner