I forbindelse med DM-Ugen i Aalborg, sendes landevejscykelrytterne på ruter syd og vest for Aalborg, MTB-rytterne til Rold Skov, og »Hærvejsløbet« passerer Rebild Bakker. 

REBILD: DM ugen i Aalborg løber af stablen fra den 23.-26. juni. Det er et stort samlende nationalt sportsevent, som viser og hylder dansk eliteidræt. Man kan fristes til at sige et mini-OL på dansk grund, nærmere betegnet Aalborg og Nordjylland. DM disciplinenerne for mountainbike (MTB) afvikles lørdag og søndag i Rebild Kommune - Stendalen i Rold Skov. 

Foruden mountainbike kommer DM i landevejsløb (linjeløbet) igennem den vestlige del af kommunen omkring Øster Hornum søndag den 26. juni.

Lørdag passerer »Hærvejsløbet« endvidere gennem Rebild Kommune, med bakkespurt på Hulvejen ved Rebild Bakker. 

Linjeløbet på Landevej – Dannebrogs trøjen

Det er én af Danmarks mest prestigefyldte DM-titler, der er på spil, og som har store chancer for at blive repræsenteret i årets Tour de France, der har Grand Depart fra Danmark ugen efter.

I løbet af søndag formiddag og først på eftermiddagen passerer rytterne i hhv. herre junior, dame U19/ Senior og Herre Senior således via Svenstrup, Molbjerg, Øster Hornum, Guldbæk, nordvest om Støvring, via Hæsum og retur mod Øster Hornum, hvor ruten fortsætter mod vest.

Eliteherrernes linjeløb rammer igen Folkebladets læserområde ved Veggerby og Højris, som passeres to gange. Rytterne i de forskellige klasser kan forventes at passere områderne inden for tidsrammen kl. 9-14. 

Store navne i linjeløbet

I årets DM på landevej – linjeløbet – er kendte ryttere som DM vinderen 2021 Mads Würtz Schmidt (Israel-Premier Tech), Magnus Cort (EF Education-EasyPost ), Michael Mørkøv (Quick Step-Alpha Vinyl), Kasper Asgreen (Quick Step-Alpha Vinyl), den tidligere verdensmester Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og den flerdobelte olympiske medaljetager Lasse Normann Hansen (Uno-X Pro Cycling Team) med ved start. På kvindesiden stiller sidste års danske mester Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo Women) til start igen i år.

 


Såvel Herre Junior, Dame U19 / Senior og Herre Senior passerer området mellem Øster Hornum og Støvring på

søndag i tidsrummet kl. 9 – 14. Her er det ruten for Herre Senior, der også omfatter området ved Veggerby.

Mads Würtz Schmidt.


DM-ugen byder bl.a. på masser af cykelløb. Arkivfoto.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner