STØVRING: En af de helt store, centrale og vellidte skikkelser i Støvring siger farvel; nemlig den nu tidligere rektor, Jens Nielsen, fra Støvring Gymnasium. 

Af Charlotte Ringgaard, SGY

Ved en større reception på Støvring Gymnasium torsdag den 12. august blev tidligere rektor Jens Nielsen fejret og hyldet for sin 22-årige indsats som rektor på Støvring Gymnasium. Det var ikke hverken små eller få ord, der i løbet af receptionen blev udøst over hovedpersonen. Ikke mindre end 23 taler og indslag blev det til, der alle som én var med til at skabe et billede af en utrætteligt kæmpende ildsjæl, som med alt hvad han havde er gået ind på at skabe den bedst mulige skole for de ca. 500 elever, der hvert år går på skolen.

Alle lige fra de tætteste samarbejdspartnere på gymnasiet og i kommunen til diverse rektorer og tidligere bestyrelsesformænd ønskede at give Jens Nielsen rosende ord med på vejen. For slet ikke at tale om eleverne. Både tidligere og nuværende elever var mødt op for at hylde deres rektor. Og det er der én helt særlig årsag til: Rektor Jens Nielsen har altid været kendt som elevernes mand. Gang på gang i de mange taler blev det fremhævet, at Jens i sit virke ”altid er gået den ekstra mil” for sine elevers velbefindende. 

I talen fra det nuværende elevrådsformandskab blev ord som ”omsorgsfuld”, ”betænksom”, ”forstående” og ”uerstattelig” nævnt. De fremhævede også, at: ”Forståelsen for eleverne kommer af, at du altid viser interesse for, hvad de enkelte elever går og laver. Du ses tit gå over til elever i en sofa og spørge, hvilket fag de har, eller hvad de er i gang med. Den synlige interesse har gjort, at elevernes forhold til dig er helt exceptionelt”. Det gode elevforhold underbygges af præst Caris Johansen, der i sin tale blandt andet fremhævede, at hun blandt tidligere elever har hørt Jens omtalt som ”Jensefar”.

Det er en særlig karakter, der nu går på pension. Så særlig, at han sidste år blev dekoreret med et ridderkors for sit virke som rektor. I sin tale fremhævede nyligt afgåede bestyrelsesformand Kirsten Bundgaard netop også de tre områder, som var årsagen til ridderkorset: ”Du har i din tid som rektor haft hjertesager, som du utrætteligt har kæmpet for. Og du er lykkes med dem: Det er dit engagement på det internationale område, dit engagement i elevinddragelse og dit store fokus på sårbare unge.” 

Tidligere bestyrelsesformand, Niels Ole Vonsild, talte også om Jens’ tydelige engagement i skolens liv og kaldte det: ”Et særligt Jens-Nielsen-DNA, et JN-DNA. Det handler om solid, målrettet undervisning. Demokratisk undervisning. Respekt. At se det hele menneske. At give ansvar. Learning by doing”. 

Det samlede billede viser helt tydeligt en mand, som har dedikeret sig selv til sit arbejdsliv og som har levet og åndet for Støvring Gymnasium og dets elever og medarbejdere. Absolut prisværdigt! Til gengæld har det naturligvis også taget på kræfterne, og det er derfor meget naturligt, at Jens Nielsen nu – efter 22 år i sadlen – stiger ned og overlader arbejdet til andre.

Til trods for, at han selv benævner sin beslutning som den eneste rigtige, så er der dog ingen tvivl om, at beslutningen har været hård. Når man som Jens har givet sig hen til et sted og dets mennesker i så mange år, er det naturligvis svært at give slip igen. I dimissionstalen til sidste års studenter citerede Jens teolog og filosof K. E. Løgstrup for at have sagt: ”Det enkelte menneske har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” Citatet blev ved receptionen fremhævet af lærerkollega Steen Madsen, som mente, at citatet ligeledes var meget velvalgt til at beskrive Jens’ virke som rektor.

Tak for indsatsen Jens! Både den og du som menneske vil blive husket på Støvring Gymnasium. Tak for dit store bidrag til den helt særlige SGY-ånd, som skolen er så stolt af.Et stort lærerkor sang ”En allersidste dans” ved receptionen. 

 


Elevrådsformandskabet Marie Louise Bager, 3.c, og Marie Louise Toft, 3.a, holdt begge en meget fin tale for deres afgående rektor.

 

e-max.it: your social media marketing partner