Naturen omkring Rold Skov kan give mange store oplevelser - kilder, skove, fortidsminder, søer samt masser af fugle og dyr.

 En af de store oplevelser, som man dog let kan overse, beskrives med et moderne ord ”stargazing”, der også kan beskrives med det mere mundrette ord ”stjernekiggeri”.

 Et stort skovområde som Rold Skov er et godt sted at se på stjerner. Når der er en god afstand til de nærmeste byer, så er himmelen mørk, og stjerne står tydeligere frem. I en skov vil træerne dog ofte begrænse udsynet, så ofte må man søge til et åbent område.

 Men ikke i Rebild Bakker - her er der mørkt, og fra flere af bakkerne er der et perfekt udsyn til nattehimlen.

Der er tre steder i Rebild Bakker, der er specielt velegnede til stjernekiggeri.

 

Brune Bakker 

Ligger nord for Rebildvej mellem Rebild Porten og Rold Storkro. Stedet er meget velegnet til at opleve nattehimlen hele året rundt. 

Stedet er også velegnet til i løbet af året at kunne følge ændringerne på stjernehimlen, når stjernebillederne i Mælkevejen skifter position.

Nørrekol

Går man forbi Top Karens Hus og Blokhytten og fortsætter på højderyggen parallelt med Rebildvej, så kommer man ud på Nørrekol.

Herfra har man den mest fantastiske udsigt over området med Gravlev Ådal og Rebild Bakker. Samtidig har man udsigt til et stort udsnit af nattehimmelen.

Sønderkol

Går man forbi Top Karens Hus, og ned i Rebild Bakker, så kan man bestige Sønderkol, der er det højeste punkt i Rebild Bakker (102 meter). 

På nætter med måneskin har man ud over bakkerne et næsten mystisk landskab med skygger.

Man kan hurtigt få sit favoritsted, at se på stjerner og nattehimmel. Mit eget favoritsted er i øjeblikket Nørrekol.

Husk et varmt tæppe og lidt varmt at drikke, da man kommer til at sidde stille, mens indtrykkene kommer til fra himlen. Hvis der ikke er måneklart, så er der chance for stjerneskud, hvilket altid er en stor oplevelse, eller måske ugler giver lyd fra sig.

Det bedste tidspunkt er mellem september og april, hvor nattehimlen er mørkest, men også uden for dette tidspunkt kan man få store oplevelser – naturen er altid klar til at overraske og til at give oplevelser.

List ud inden det bliver helt mørkt og find en god siddeplads.

Mens du venter på solen går helt ned, kan du som bonus nok også høre en ugle.

e-max.it: your social media marketing partner