GRAVLEV: Vejret var ikke det bedste til en tur i skoven eller omkring Gravlev Sø, men alligevel så kunne de lokale beboere i Gravlev konstatere, at der pludselig onsdag den 17. februar var rigtig mange biler i Gravlev By.

På kanten af Gravlev Sø kunne man nemlig nyde synet af en Prærietrane. Denne fugl er lidt mindre end vores hjemlige trane, men kan også ligne denne i udseende.

Prærietrane blev set i Danmark første gang i maj 2013, og er så først igen blevet set her i begyndelsen af januar 2021, hvor en fugl blev set på Sydsjælland. Det er sandsynligvis denne fugl, der er kommet til Gravlev på sin tur rundt i landet, der inden også omfattede en tur til Nordsverige i efteråret 2020.

Normalt opholder Prærietraner sig på den nordamerikanske prærie eller i tundraområder i Canada, Alaska og det nordøstlige Sibirien, så fuglen er kommet på afveje uden for sit normale område.

De mange fremmødte fuglefolk med store kikkerter og fotografiapparater vakte opsigt i Gravlev. Naturformidler Birgitte Wilsted Simonsen fra OutdoorHimmerland, der også var forbi Gravlev for at se fuglen, fortæller: - Jeg snakkede med et par beboere, og de var meget nysgerrige for at vide hvad der skete siden så mange folk dukkede op. Da de hørte at det var en fugl, der gav anledning til al postyret, så så de lidt undrende ud, men de synes, at det var spændende med sådan en sjælden gæst tæt ved byen.

Ud over den sjældne prærietrane, så kan man ved Gravlev Sø i øjeblikket også nyde store flokke af sangsvaner og gæs, der også kan ses fødesøge i området ved byen.

e-max.it: your social media marketing partner