Når mange af os arbejder hjemmefra og har de større børn hjemme i skoletiden, så er der (endnu) større risiko for, at vi hver især fanges ind foran hver sin skærm og de kontakter, som man kan have i gang online. 

REBILD: Bibliotekar Mette Lindstrøm Nielsen er helt med på alt det gode ved, at vi har så mange online muligheder, både for at kunne arbejde, men også for at modvirke følelsen af isolation og ensomhed under den langvarige nedlukning. Hun påpeger dog, at det i familierne kan være svært at finde noget at samles om, som alle synes er sjovt og spændende. Samtidig kan det være en vanskelig opgave at finde den helt rigtige læsning til de store børn på 10+. Derfor er Læsefamilieposerne sammensat til at understøtte nærværet og det fysiske samvær i familierne.

Mette Lindstrøm Nielsen foreslår, at man som familie låner en pose med hjem for at kunne læse, spille og lege sammen. Hun forklarer, at Læsefamilieposerne har hver deres tema. F.eks. om Natur, Humor, Gys, Havet, Opfindelser, Mad, Penge, SoMe. Posernes indhold er sammensat på tværs af bibliotekets materialer og man vil derfor møde alt fra bøger og brætspil, til film-links og opskrifter på aktiviteter.

- Hvis man bruger poserne i små doser, som det passer ind i ens hverdag, så har man som familie læsning og aktiviteter til nogle uger,  vurderer Mette Lindstrøm Nielsen. - Man låner et færdigt koncept og kan sammenligne det de populære fødevarekasser. Det er nemt at gå til og du finder alle ”ingredienserne” i posen”, slutter Mette Lindstrøm Nielsen.

Selv om bibliotekerne er ramt af nedlukning, så kan man godt både bestille og afhente materier på Rebild Bibliotekerne, med ordningen Ring & Hent.

 

Sådan ser Røverposen ud.

e-max.it: your social media marketing partner