- en udfordring, der kræver kampgejst

Hos spejderne har man en række specielle mærker - gå i shorts til spejder i et helt år, lave mad på stormkøkken en gang hver måned, undvære elektroniske medier i en weekend, og andre mere eller mindre svære mærker. Mange af disse mærker kan være vanskelige at tage for de mindste spejdere.

Hos Det Danske Spejderkorps i Støvring har man i år givet de mindste spejdere en udfordring. Der findes nemlig et mærke, der hedder spejdernisse, hvor opgaven går på, at man skal gå med nissehue hver dag fra den 1. december til den 24. december.

Denne udfordring tog hele 14 af de mindste spejdere op og gennemførte i december. Spejderne var fra familiespejd, mikro og mini, altså fra 3 år til 3 klasse.

- Man kan godt grine lidt af at man skal gå med nissehue i december, men det er faktisk sværere end man lige tror. Håret bliver statisk, og det kan filtre. Nissehuen er varm, og så skal man huske at tage den på hver dag, fortæller gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fra Det Danske Spejderkorps. - At tage dette mærke er således også en træning i, at man sætter sig et mål og at man gennemfører det. Det har krævet vilje og kampgejst, men har også været sjovt. Der er selvfølgelig også fuld forståelse, hvis man stopper undervejs, det giver også respekt, at man står ved at man ikke gennemfører.

Undervejs har gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen modtaget rigtig mange billeder fra spejdernes forældre, hvor spejderne har været i gang med blandt andet morgenmad, julepyntning, badetur i Store Økssø, cykeltur (også med cykelhjelm), hygge med søskende og hjemmeundervisning - alt sammen med den obligatoriske nissehue.

De 14 ”Nissespejder-mærker” har gruppelederen netop modtaget i posten, og de vil nu blive fordelt til de deltagende spejdere, så det kan sidde flot på deres uniform, når spejder igen starter op.

Dejlige nissehue billeder fra hjemmene.

Dejlige nissehue billeder fra hjemmene.

Spejdernisse mærkerne ude i sneen.

Stolt gruppeleder med mærkekuverterne.

e-max.it: your social media marketing partner