Under overskriften A Good Night Out turnerer Sing Sing Sing lige nu landet rundt på det, der faktisk er gruppens 10 års jubilæumstur.

Af Henrik Larsen - Foto: Heidi Randrup Reiche

STØVRING: Om tur-titlen skal forstås som et statement for, hvad man som publikum kan forvente, når man har indløst billet til en koncert med Sing Sing Sing, eller om det er gruppens forventning til, hvad de selv forventer at få, når de giver koncert, skal være usagt. I virkeligheden går det måske begge veje. Det var i hvert fald det indtryk, man godt kunne få i løbet af denne torsdag aften i Stubhuset. 

Den udsolgte sal med et publikum, som i disse tider desværre kun tæller 140 gæster med behørig afstand til hinanden, virkede i den grad, som om man havde en rigtig, rigtig god aften, og det samme virkede aftenens kunstnere til at have. Men hvordan skulle det også kunne være anderledes? Dygtige sangere, skønne melodier, lækre harmonier og sublim backup af Kirstine Winkler på trommer og Tove Sørensen på bas. De to var knivskarpe og havde deres store andel af æren for en musikalsk meget vellykket aften. 

Det, der skulle være startet som en 6-ugers ”gimmick” er nu endt med at have 10 år på bagen og er blevet en institution på den danske musikscene. Dette herligt sammenbragte mix af en gammel krobalsmusiker og Backseat’er (Ivan Pedersen – sang og guitar), hans gamle legekammerat fra Backseat (Søren Jacobsen – guitar) én der hurtigt blev folkekært eje på TV i ”Hit med sangen” (Sascha Dupont Connor – sang og piano), én med karriestart i Melodi Grand Prix (Lonnie Kjer – sang og guitar) og så manden med Danmarks mest behagelige radiostemme (Alex Nyborg Madsen – sang) oser jo langt væk af kvalitet, rutine og stor musikalitet. Så kan det faktisk ikke gå galt. Det gør det heldigvis overhovedet heller ikke. Det var ren forkælelse, man blev udsat for, hvis man havde været så heldig at få fat i en billet.

Rock, folk, skønne ballader med et drys af country hen over rigtig meget af det er den cocktail, man kunne nyde i Stubhuset. Bandnavnet Sing Sing Sing jo mere en antyder, at det er vokalerne, der er i fokus, og der er de altså virkelig stærke. Såvel solistmæssigt som når de agerer kor for hinanden. Og så må man bare tage hatten af for 70-årige Ivan Pedersen, der lyder, som han altid har gjort. Han er stadig én af Danmarks bedste, mandlige pop-/rock-sangere.

Så kan man nemt tilgive, at han også rigtig gerne vil snakke meget, hvilket han i øvrigt deler med Alex Nyborg Madsen, som måske er lidt ”miljøskadet” fra sit radiojob. Når det er sagt, skal det lynhurtigt siges, at det ikke er en kritik. Tværtimod hører de gode historier, sammen med gruppens ping-pong med og smådrillen af hinanden, med til at gøre det til en hyggelig og komplet aften. Primært med sange fra gruppens to fulde albums In This Together og The Crossover samt et enkelt – ikke nødvendigvis julet – nummer fra deres Kind of Christmas fra sidste år, Silver And Gold, og en ny sang Move On. Men også med fine coverversioner som John Hiatts Slow Turning, The Eagles’ Heartache Tonight, Cindy Laupers True Colours, Buggles’ Video Killed The Radio Star udført som en skøn ballade samt Bob Dylans My Back Pages, som er så fin i Sing Sing Sings fortolkning, og som vel nærmest kan siges at være deres signatursang. Det var virkelig A Good Night Out torsdag aften i Stubhuset, hvor der uden tvivl er dobbelt op på publikum, når Sing Sing Sing næste gang lægger vejen forbi Støvring. 

DEM HØRTE VI:

Waters Rising

Dry My Tears

Move On

Out Of My Mind

My Back Pages

No Man’s Land

Young At Heart

Keep Your Distance

Come Back Home

Bearer of Bad Tidings

Count My Blessings

Silver And Gold

Slow Turning 

I Believe

Heartache Tonight

Ekstranumre: 

Video Killed
The Radio Star

True Colours 

e-max.it: your social media marketing partner