170 flygtninge børn og voksne fra Rebild kommune har været på en vellykket udflugt i Aalborg Zoo, organiseret af Frivilliggrupperne i Skørping, Støvring og Nørager, og meddonationer fra Lions Rebild.

Af Erik Kragelund, Sekretær/PR, Lions Club Rebild

n REBILD: Så lykkedes det endelig for de frivillige integrationsgrupper i Rebild kommune at få gennemført udflugterne for områdets flygtninge under de gældende coronarestriktioner. Allerede i januar blev den traditionelle sommerudflugt til Fårup Sommerland planlagt, men måtte gang på gang udsættes og til sidst ændret til en udflugt til Zoologisk have i Aalborg, så transporten dermed blev mere overskueligt under de nye forhold.

Søndag den 4. oktober var 60 vosken flygtninge og 70 børn fra Bælum, Terndrup, Skørping og Støvring på udflugt med Hans Rønnau og Henrik Bitch Hansen som turledere og Bent Mortensen som frivillig chauffør.

Der blev kørt med fyldte busser ad to omgange, mens enkelte af deltagere selv fandt transport.

- Hans og Henrik sørgede for sang i bussen og de bemærkede, at børnene talte dansk med hinanden, fortæller Lisa Bendsen, som er formand for Frivilliggruppen i Skørping og Støvring.

Mutia er frivillig og i bestyrelsen for integrationsgruppen. Mutia var med til arrangere udflugten. Hun og hendes familie med mand og tre drenge på 8,10,12 år, er syriske kurdere. De har været her i 5 år og bor nu i Støvring, hvor de er faldet godt til og klarer sig godt. Hun er god til dansk og fortæller om udflugten:

- Det var rigtig godt – selvom det regnede. Deltagerne hyggede sig sammen på tværs af familier, nationaliteter og sprog. Uden Lions-støtten havde vi ikke fået den oplevelse – det er for dyrt. Vi voksne har ikke været der før, men det har flere af børnene med skolen.

- Jeg hjælper med mange ting og prøver f.eks. at forklare de andre at de skal passe tiden. Det skal man jo i Danmark – men det er svært, når de snakker og ikke hører efter.

 

Mutia med familien.

e-max.it: your social media marketing partner