REBILD: Corona har bremset mange fællesskaber, men det har ikke stoppet eleverne på Støvring Gymnasium. Her har mere end 100 elever skabt deres eget fællesskab, mens de støtter en god sag. Eleverne har nemlig meldt sig som indsamlere til årets Røde Kors-indsamling. 

Den 4. oktober vil gymnasieelever over hele landet deltage i indsamlingen, hvor de vil gå en tur, som gør en forskel for mennesker herhjemme og ude i verden, som står alene. Ingen skal stå alene, og det er en sag landets gymnasieelever støtter.  

For gymnasieeleverne har starten på skoleåret været anderledes, end den plejer. Coronavirussen har medført, at de klassiske morgensamlinger har været aflyst, og forsamlingsforbuddet har gjort det svært at samles på tværs af årgange og klasser. Derfor har fællesskabet ikke været det samme. 

Alligevel stopper det ikke eleverne på Støvring Gymnasium i at skabe deres eget fællesskab i forbindelse med Røde Kors-indsamlingen. Et fællesskab, som eleverne gerne vil være en del af, da det er en måde at engagere sig og deltage aktivt i samfundet på. Og selvom corona har skabt lidt anderledes rammer for årets indsamling, så er de unge villige til at hjælpe i en tid, hvor mange har brug for hjælp.  

- Jeg har store forventninger til indsamlingen i år - samarbejdet med gymnasieeleverne har aldrig været bedre, og sidste års resultat satser vi på at overgå i år, siger indsamlingsleder Jesper Bendix.

Gymnasieelevernes engagement har stor betydning for mennesker, som står alene i livet. To gymnasieelever og en indsamlingsbøtte samler i gennemsnit 1.000 kr. ind, hvilket kan give en hel måneds mad til 20 krigsramte børn. Pengene kan også give livreddende sæbe og håndsprit til 100 personer i corona-ramte områder ude i verden.  

Herhjemme vil nogen af de indsamlede penge gå til udsatte børn, som står endnu mere alene efter en hård tid med coronavirus. Overskuddet er væk hos børnene og deres forældre, og en gåtur af to gymnasieelever kan sørge for 6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie.  

e-max.it: your social media marketing partner