STØVRING: - Mange har spurgt, om vi er kommet i gang, og jeg er glad for at kunne bekræfte, at det er vi, fortæller musikchef Helle Jørgensen. Vi har allerede afviklet to børnearrangementer, en jazzgalla og en koncert med Aske Jacoby. Sidstnævnte flyttede vi - lidt som et forsøg - ud af Stubhuset og ind i Thrane Studiet/Galleri Tine Lilholt, for ligesom at afprøve et anderledes set-up. 

- De frivillige, der har med koncertafvikling at gøre, var inden blevet godt informeret om seneste retningslinjer i forhold til Covid-19, så alle var med på, hvordan - og ikke mindst hvorfor - vi nu pludselig har indført en række nye retningslinjer, fortæller Helle Jørgensen.

Stubhuset begyndte efterårets sæson med Dissing, Las og Dissing på scenen, og 90 børn fra Søhulen i Salen. Alle fik sprittet hænderne af, inden de gik ind i Salen, og derinde sad de på stolerækker, på hvert andet sæde, helt efter corona-reglerne. Og de var eksemplariske! 

- Så kom turen til de voksne. Den 3. september slog dørene op til Benjamin Koppels Jazz Galla. Og ved I hvad – det gik bare forrygende godt, fortæller Helle og fortsætter: - Musikerne var godt tilpas og så glade for at spille, og flere publikummer kom efterfølgende hen til os og roste os for den måde, vi håndterede reglerne for Covid-19. ”Der er god afstand og der er virkelig tænkt over tingene”, var der fx en publikummer der sagde, og en anden sagde ”Jeg var faktisk lidt nervøs ved at skulle herhen, men det er jeg slet slet ikke længere. Jeg har følt mig meget tryg, og kommer gerne til koncert igen en anden gang”. 

Dagen efter - den 4. september - gæstede Aske Jacoby Stubhuset, eller det vil sige, Thrane Studiet/Galleri Tine Lilholt, og publikum fik en forrygende aften helt tæt på denne fantastisk dygtige musiker, som jo bare er en troldmand på guitar. Før og efter koncerten var der også mulighed for at besøge Tine Lilholts galleri og møde kunstneren selv. Stor succes. En aften, man sent glemmer!

Mandag den 7. september blev det Michael Backs tur. En koncert for 100 af de lidt mindre børn fra dagplejen og børnehaverne. Superhyggeligt, og igen med masser af håndsprit og afstand. 

- Efter 6 måneder uden koncerter har vi nu fået ”rusten banket af”, og vi gør vores allerbedste for at gi’ publikum en tryg og god oplevelse i Stubhuset, og tilbagemeldingerne er som nævnt ovenfor også rigtig positive. Så kom I bare til koncert. Vi passer godt på jer, og glæder og til at gi’ jer en masse gode koncertoplevelser i løbet af dette efterår, slutter musikchef Helle Jørgensen. 

Benjamin Koppels Jazz Galla. Foto: Heidi Randrup

Dagpleje- og børnehavebørn overværede Michael Backs musik-sjov-show.

For at så mange børn som muligt kunne få glæde af denne koncert, var der oprettet et link, så de kunne livestreame koncerten og følge med ”hjemmefra” deres egne SFO’er.

Som et forsøg flyttede man Aske Jacoby-koncerten til Thrane Studiet/Galleri Tine Lilholt.

e-max.it: your social media marketing partner