•  Kartofler - flere end du tror
•  En god klat smør
  Mælk eller vand fra kartoflerne
  Salt og peber
•  4-6 porrer
  2½ dl piskefløde
  Evt. lidt mælk
  Squash i strimler

Kartofler skrælles og skæres i grove stykker, koges ca. 20 min. Vandet hældes fra. Gem lidt kogevand til mosen, og kartoflerne dampes i gryden. Moses/piskes med et piskeris, smør tilsættes, og til sidst vand. Smag til med salt og peber.

Porrer
Porrer renses omhyggeligt og skæres i lidt tykke ringe. Koges i fløde 5-10 min. Rør undervejs. Tilsæt evt. lidt mælk.

Pyntes med squashstrimler.

Passer til alt kød og fisk.
_ _ _

Mon ikke du stadig kan købe ’gamle’ og gode kartoflerne i butikkerne? Jeg kunne forleden, og det var rigtig vigtigt, for jeg havde glemt at lave den ret, som I får opskrift på i dag. Den er på bordet sådan sent på vinteren eller tidligt på foråret, mens porrerne stadig kan fås. Jeg ser på mine gåture i landskabet omkring min dejlige ’bette’ by, at der er nogen, der stadigvæk har lidt porrer tilbage i haven. Jeg er lige ved at gå hen til huset, banke på og spørge, om der ikke kan blive et par stykker til mig. Der er intet som at bruge de sidste ting fra sæsonen - og derefter at se og finde de nye spæde ting.
Men vores butik sælger fine porrer stadigvæk, så der er ingen ko på isen. 

Når jeg laver retten her, tænker jeg altid på min barndom på en større gård på landet. Her var der også porrer i jorden i marts og tit også i april. Dengang blev der kogt suppe på porrerne - sammen med persillerod, selleri og lidt gulerødder. Senere kom der også farserede porrer på menuen. Min mor skulle lære unge piger at føre husholdning, dvs. at gøre rent og lave mad, så der skete da lidt nyt - en gang imellem. På et tidspunkt var min mor så avanceret, at hun kom porreringe i frikadellerne, og det smagte GODT!! Prøv bare og bliv overrasket…….

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner