Tirsdag den 10. marts havde Støvring Seniorer igen besøg af naturfotografen Hans Flou.

Han har tidligere gæstet Støvring Seniorer, og denne gang kom han med en helt ny naturfilm, der havde specielt fokus på herregårdene/slottene Havnø, Thygeslund og Visborg - alle i omegnen af Hadsund.

Som sædvanlig en masse flotte naturbilleder krydret med lidt historie omkring de tre herregårde, hvoraf de to første har været i de to samme familiers eje gennem en meget lang  årrække, medens den sidste var i statens eje indtil slutningen af 2010’erne, hvor den igen kom i privat eje. Mens Visborggård var i statens eje var den indrettet som bosted for sindslidende. Dette bosted er nu flyttet til Hadsund i nyopførte bygninger.

Den hvide hest, der bar kong Christian X over grænsen i forbindelse med genforeningen i 1920, ligger i øvrigt begravet i parken ved Visborggård.

Rigtig mange af Hans Flous’ optagelser vidner om stor tålmodighed i venten på det helt rigtige billede. Det så vi blandt andet omkring optagelser af et grævlingepar ved Havnø. Her ventede Hans Flou i adskillige timer på, at grævlingeparret kom ud af hulen. Det gav pote, og vi fik nogle flotte billeder af de normalt meget sky dyr.

Efter kaffepausen fandt Hans Flou en ekstra naturfilm frem. Den kredsede meget omkring Lille Vildmose med elge, krondyr og vildsvin samt genetableringen af den tidligere udtørrede Birkesø.

Der var dog også et mere lokalt indslag med, nemlig optagelser af havørreder, der gydede i Kovadsbækken for foden af Rebild Bakker.

Alt i alt en rigtig hyggelig eftermiddag i Stubhuset med flotte naturbilleder og dejlig underlægningsmusik.

e-max.it: your social media marketing partner