REBILD: Business Rebild udnævnte torsdag i sidste uge den lokale vinder af bæredygtighedskonkurrencen Tag Fat.

Vinderen blev virksomheden Induflex, der således går videre til finalen hos den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt i Aalborg den 14. maj.
 5. marts 2020 - Blandt en række meget forskellige virksomheder i Rebild Kommune, har borgmester Leon Sebbelin og Erhvervs- og Turistchef Jane Bejlegaard Lindberg, Business Rebild, i dag valgt at sende plastvirksomheden Induflex A/S videre til finalen i den nordjyske Tag Fat-konkurrence om bæredygtighed. Bag konkurrencen står Erhvervshus Nordjylland, og udvælgelseskomitéen i den lokale delfinale af Tag Fat bestod af fagpersoner inden for cirkulær økonomi og forretningsudvikling fra bl.a. Erhvervshus Nordjylland og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark.
Induflex er en 30 år gammel familievirksomhed med speciale i plast og plastbearbejdning, og den Støvring-baserede virksomhed arbejder i sagens natur med et materiale, der er en meget synlig del af debatten om jordklodens forurening. Derfor har Induflex sat alle sejl til for at arbejde med bl.a. ressourceoptimering og innovation, ligesom virksomheden har indledt et tæt samarbejde med Aalborg Universitet, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark og Business Rebild, der har ført til udviklingen af et recirkulationssystem for akryl. Derudover har Induflex i flere år arbejdet med at optimere virksomhedens energiforbrug og genanvende plastdele overalt, hvor det er muligt. Ligeledes er Induflex i tæt dialog med virksomhedens egne kunder om, hvordan de kan blive endnu bedre til at genanvende og recirkulere Induflex’ produkter.
Induflex har meget stor fokus på genanvendelse og cirkularitet og forsøger aktivt at inspirere deres egne kunder til at lade produkterne recirkulere i et grønt kredsløb. Derfor er Induflex med til at drive markedet og sætte scenen omkring et produkt, som med stor fordel kan genanvendes og ressourceoptimeres. Derfor sender vi trygt Induflex videre til finalen i Tag Fat-konkurrencen, siger borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin.
Induflex kan se frem til at dyste med vinderne fra de andre 10 nordjyske kommuner ved et stort finaleevent i Aalborg den 14. maj. Konkurrencen er søsat af Erhvervshus Nordjylland for at sætte fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi og for at inspirere virksomheder rundt om i Nordjylland til at tage fat på emnet.

Tekst og foto: Rebild Kommune

e-max.it: your social media marketing partner