STØVRING: Som en del af det årlige sprogprojekt har vi i Børnehuset Kronhjorten arbejdet med eventyr på forskellige måder i tre uger.


Vi startede vores eventyruger op med besøg af fem pædagogstuderende fra UCN i Aalborg, som fremviste et eventyr med klassiske og velkendte figurer fra eventyrgenren, hvor børnene aktivt deltog.
I den første uge opførte personalet eventyret Guldlok og de tre bjørne for hele børnehuset samt gæstehuset. Således blev børnene præsenteret for et eventyr, hvordan et eventyr ofte begynder og slutter samt hvilke tal, der ofte går igen.
I løbet af de tre uger er der på tværs af børnehuset blevet læst mange forskellige eventyr.
Vuggestuen har bl.a. læst eventyrene Rødhætte, ”Guldlok og de tre bjørne og De tre Bukkebruse. Udover at læse eventyr, er der også blevet fremvist dukketeater og sunget eventyrsange.
Muldvarperne, de yngste børn i børnehaven, har arbejdet med at lave deres egne sokkedukker ud fra forskellige eventyr.
Den mellemste gruppe, Pindsvinet, har arbejdet med eventyrene De tre Bukkebruse og Fyrtøjet, hvor der er blevet fremstillet figurer fra eventyrene.
De ældste børnehavebørn på Ræven har lavet store, flotte, hjemmelavede rekvisitter fra eventyret Fyrtøjet. Disse flotte rekvisitter er at finde på biblioteket i Støvring, hvor de er blevet udstillet.
Børnene har været meget optaget af eventyrene og de har vist stor interesse i de forskellige forløb og processer. Alle grupperne i børnehuset sluttede eventyrugerne af med at afholde forældrekaffe, hvor der stolt blev vist frem, hvad børnene havde lavet i løbet af ugerne.

e-max.it: your social media marketing partner