Det gode vejr lokkede folk i hobetal til årets Jættefest, som igen i år var en stor succes. Lørdag kulminerede det hele i Jætte-Cup, Jættedysten og kåringen af Årets Jætte. Her følger et stemningsbillede fra den begivenhedsrige dag.

 

Af lokaljournalist Lisette Hansen

 

SULDRUP: På fodboldbanerne under solen bliver der spillet bold, så det står efter. Tilskuere er der masser af, og de fremmødte hygger sig i solen med en øl i hånden på tæpper i græsset, side om side.

I det store telt med Dannebrog vajende fra toppen, kan man godt mærke, at der har været godt gang i den tidligere. Her lugter af fadøl og nedtrampet græs, der er blevet prydet med konfetti her og der. Teltet er igen fyldt; der sidder familier, unge og ældre, alle skal være med til at overvære Jættedysten. Der skal bl.a. slås søm i og saves kævler. Det hele bliver kommenteret med humor undervejs og folk klapper og hepper på deres favoritter.

Tidligere Jætter fører Årets Jætte 2023 til festpladsen, hvor den nye Jætte udnævnes. 

Efter en imponerende entré af Jætterne til stående bifald og kåringen af Årets Jætte, får jeg fat i Malene Møller Jørgensen. Hun fortæller iført sin jættekappe, at de i Jættefestudvalget i år kun har været fem tovholdere. Det er de sluppet godt fra, og det har heller ikke forhindret dem i at prøve kræfter med nye tiltag, såsom udvidet alkoholfrit diskotek, udvidet legeområdet, omrokering af festteltet Valhalla, oprettelse af caféområde med salg af specialøl m.m. Tilslutningen i år har været imponerende, også takket være det flotte vejr. De 250 frivillige hjælpere har også gjort deres og har muliggjort endnu en fantastisk forening af Suldrup-borgerne i et festligt lag.

Jætteflæsk var en kæmpe succes. Alle billetter var revet væk.

Opsummerende kalder Malene  Jættefestens torsdag for ”historisk” med bl.a. udsolgt Jætteflæsk (300 tilmeldte), stor tilslutning til sportsdisciplinerne (herunder 200 løbere) og fremragende stemning om aftenen i underholdningens tegn. Fredagen, som var dedikeret til Jætterock, tiltrak hele 1100 besøgende. Lørdag kan heller ikke have et ringe besøgstal, kan jeg se med egne øjne, hvor stort set alle borde og bænke i Valhalla og ved legelandet er besatte.

 

Heldigvis var vejret så godt, at man kunne prøve high-jumperen.

Et paradis for børnefamilierne

Nær indgangsteltet til legelandet er der strategisk placeret et sted, hvor børnene kan smide skoene. Når de først har fået dem af, går der nok noget tid, før de kommer på igen; børn i alle aldre løber hvinende henover græsset i strømpefødder fra den ene hoppeborg til den næste uden stop. Der er hoppeborge i alverdens afskygninger til forskellige grader af mod og krudt i måsen. De helt små børn havde endda nogle forbeholdt dem, hvor de ikke ville blive tromlet ned – noget som flere, inkl. min den yngste, har stor fornøjelse af.

High-jumperen, hvor man bliver fastspændt i en sele med lange elastikker og kan hoppe så tosset og højt man vil på et fjedrende underlag, er meget populær. Børnene står i kø i længere tid end forældrene tænkte var muligt for at få deres tre minutter i luften. Sikkerheden er i top, og hoppeborgene har sågar en vagt tilknyttet.

Midt i området kan forældrene hyggesnakke og få lidt godt til ganen, mens de overværer børnenes stunts. Det var uden tvivl en god beslutning af jættefestudvalget at udvide det populære legeområde.

Allan Jensen havde kakaduen Mark med. Den bragte lykke.

Selskabspapegøje(r)

Det er ikke kun den lille karussel eller de oppustede tumlebaner, der render med børnenes opmærksomhed: Allan Jensen fra Støvring-Sørup lokalråd var nemlig landet med sin trofaste følgesvend, kakaduen Mark. De har en næsten magnetisk tiltrækningskraft på både børn og voksne, som gerne vil hilse på. Kender man ikke Mark, kunne man godt være lidt forbeholden over for ham grundet hans størrelse (også på dennes næb og kløer), men godmodigere en fugl finder man næppe. Mark lader det ene barn efter det andet nusse ham og ae ham over ryggen.

Er det ikke anstrengende for kakaduen at være socialt midtpunkt og få så mange klap? Næh, Mark er ikke en gang træt eller overstimuleret efter sådan en omgang showbiz. Det er nok mere end man kan sige om de mange børn på pladsen, når de kommer hjem.

Han labber opmærksomheden i sig, siger Allan. Makkerparret modtager også direkte forespørgsler om deltagelse i diverse lokale arrangementer grundet deres popularitet. Så cykler de gladelig afsted sammen, Mark på Allans skulder – og nårh ja, også på hans arm. Allan har fået foreviget Mark i en flot og stor tatovering, der dækker hele hans ene underarm.

Der er ingen tvivl om, at de to er uadskillelige. Der er også hunde i cykelvogne og en stor, smuk hest foran hestevognen, der kører ture rundt om pladsen. Generelt kan det siges, at der er plads til alle i familien til Jættefesten, uanset hvor gammel man er, om man har fire ben og en logrende hale - eller om er en lokal kendis i fjerdragt.

Jætte-Cup’en bød på mange seværdige kampe.

Deltagerne i Jættedysten var Sønderup-Suldrup Vognmandsforretning: Martin Brorson Pedersen og Jeanette Sagan. Sønderup Maskinhandel: Henrik Asp og Bent Kristensen. SPAR Suldrup: Peter Ostrowski og Christian Vestergaard samt Sparekassen Danmark: Arne Bjørn og Trine Krog Madsen. Vinderne blev Sønderup Maskinhandel.

e-max.it: your social media marketing partner