Mens centraliseringen fortsætter med at true små byer over hele landet, nægter St. Brøndum i Østhimmerland at lade sig skubbe til side. Selvom både bus, sparekasse og købmand er forsvundet, har denne stædige by valgt at kæmpe videre. Det seneste tab var forsvindingen af den ikoniske røde postkasse fra forsamlingshusets mur.

– Det var en mærkelig og tom følelse, da postkassen, som har været der hele mit liv, pludselig var væk, siger Katrine Elton Baisgaard, en af de lokale initiativtagere: – Antallet af sendte breve er måske faldet, men det betyder ikke, at vi vil undvære vores postkasse.

Sagen i egne hænder
Så i en tid, hvor det er et særsyn at se nye postkasser blive opsat, har St. Brøndum taget sagen i egne hænder og gjort noget helt særligt. Den gamle røde postkasse, som har hængt der i en menneskealder, blev fjernet, men den bare plet på forsamlingshusets væg fik ikke lov til at stå bar i lang tid. Med en ukuelig ånd og kreativitet har en lille lokal initiativgruppe nemlig sørget for en erstatning. Med opbakning fra borgerforeningen og en generøs bevilling fra SI Kulturkøbmanden, har de engagerede ildsjæle fundet en genial løsning:

Kunstværk er en provokerende erstatning
De har inviteret den talentfulde kunstner Kiss Jönnson, kendt som Kissart, til at male en ny postkasse direkte på væggen. Kissart, kendt for sine detaljerige og smukke værker, har skabt en postkasse, der er intet mindre end et kunstværk. Denne nye postkasse symboliserer St. Brøndums evne til at genopfinde sig selv og bevare sin vitalitet, selv når centraliseringens mørke skyer truer. Den nye, kunstnerisk udsmykkede postkasse vil utvivlsomt tiltrække besøgende til torvet, der vil se dette vidunder.

– St. Brøndum har altid været en by, der finder nye måder at blomstre på, siger Katrine: - Vi giver ikke op, og vi gør vores by endnu smukkere og mere levende. / JS

Kiss Jönnson har bragt liv tilbage på væggen og givet byen deres helt egen postkasse.

e-max.it: your social media marketing partner