Når Rebildløbets 20 års jubilæum afholdes på lørdag, sker det med start og mål ved Skørping Idrætscenter. Børneløbet på 1 km følges op med underholdning og fornemt besøg.

 

Løbet blev etableret i 2004 som et samarbejde mellem IF FREM Skørping og Aalborg Atletik og Motion - med Patrick Lemonnier i spidsen. Målet var at skabe et løb, hvor man udelukkende skulle løbe i skoven og ikke på asfalt. 

Løbet planlægges og arrangeres i dag af en lille gruppe løbs-entusiaster og eventmagere fra Skørping: Carl, Leif, Mona, Anne – og Patrick som stadig er med. Vi har altid skudt løbet i gang fra Skørping Idrætscenter, ved foden af skoven, i starten af juni. Der var et år, vi sprang over pga. Corona, men ellers har vi været stabile gennem alle årene, forklarer Anne Voss.

Frivillige og sponsorer er alt afgørende

De over 80 frivillige hjælpere er med til at gøre løbet til en god oplevelse. De kommer fortrinsvis fra idrætsklubben IF Frem Skørping – som også får evt. overskud fra løbet. 

Jubilæumsløbets hovedsponsorer er: Meny Skørping, som står for al forplejning på ruterne og i målområdet, Mekoprint, som har sponseret de flotte medaljer og Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som sponserer underholdningen til børnene og genbrugskopper, som er et led i at gøre løbet mere bæredygtigt. Endvidere har løbet også fået fine bidrag fra en række andre lokale sponsorer – bl.a. Michael Wulff, autoriseret el-installatør.

Onlinetilmeldingen er lukket. Men der er mulighed for i begrænset omfang at købe et startnummer dagen før og umiddelbart før start lørdag.

To nye ruter i jubilæumsåret

I år er der to nye ruter: 10 km trailløb og 10 km walk. Derudover er der klassikerne: Halvmaraton (som er DAF-opmålt), 13,7 km løb; 5,9 km løb og 1 km børneløb samt 5,9 km walk, som er kommet til for et par år siden.

Deltagerne på de to længste distancer, Halvmaraton 21,1 km og 13,7 km, får fornøjelsen af at løbe i Rebild Bakker. De andre ruter foregår i den smukke skov fra start- og målområdet og ud mod St. Økssø.

Efter børneløbet på 1 km får målområdet fornemt besøg af Jungledyret HUGO og Safariguiden. Safariguiden tager børnene med på et eventyr, hvor de skal møde Jungledyret Hugo. Et show, som består af en blanding af sanglege, opgaver som børnene skal hjælpe Hugo med at løse, samt jungle-konkurrencer – eksempelvis ”Kast med bananer” og ”Safarihat frisbee”.

Mere bæredygtighed

– Vi bruger genbrugskopper, så vi undgår plastic. Kopperne må ikke smides ud, de bliver renset og genbrugt. Medaljesnorene er lavet af genbrugsplast. Og vi har optimeret vores affaldssortering, slutter Anne Voss – og så glæder vi os nu til lørdag, slutter den inkarnerede løber og løbs-medarrangør.

/ JS

e-max.it: your social media marketing partner