Elever fra Sortebakkeskolen i Nørager scorede prisen for bedst udførte elevarbejde, i en skulptur, der deltog i Klima Rebilds konkurrence.

 

Af: Jacob Søndergaard, lokaljournalist

 

Livstræet – er modsætninger

Eleverne på Sortebakkeskolen har motiveret udførelsen af »Livstræet« således: Træerne i naturen er de bedste CO2 fangere. Dette livstræ er opbygget af plastik, der er sort som olien, det er lavet af, og indeholder en stor mængde CO2.

Vi har valgt Livstræet som symbol for bæredygtighed, da træet er et symbol for livet, men plastik er en stor synder i forhold til miljøet. Her er det omvendte livstræ i plastik, da vi er blevet afhængige af plastik som materiale i vor dagligdag.

Prisen overrækkes senere

Der var ikke repræsentanter til stede ved offentliggørelse af vinder-indslaget, men byrådsmedlem Flemming Larsen har påtaget sig at overbringe æren og prisen på 8.000 kr. til en fælles aktivitet i klimaets tegn, der tilgår klassen på Sortebakkeskolen i Nørager.

Et af de andre indslag, som deltog i konkurrencen om den bedste bedste skulptur med KLIMA som reference, er fremstillet af elever fra Østhimmerlands Ungdomsskole, Bælum.

e-max.it: your social media marketing partner