Spejdere kan godt lige udfordringer, og følger der et mærke til uniformen med, så er de fleste spejdere klar til at yde en ekstra indsats. Samtidig så vil spejdere gerne være ude i den friske luft, og få sig rørt. Det var derfor naturligt, at spejderne ved Det Danske Spejderkorps i Støvring har taget fat på nogle nye spejdermærker, hvor man skal gå enten 3, 6 eller 12 km, men hvor man så samtidig skal gå i enten 2, 3 eller 4 kommuner.

Som de første så har mikro-grenen (0.-1. klasse) og mini-grenen (2.-3. klasse) kastet sig over mærket.

Støvring ligger jo tæt på kommunegrænsen til Aalborg, så det var oplagt at skulle gå hertil, men en mødeaften hos de mindste spejdere er på 1½ time, og med en afstand frem og tilbage på godt 6 km, så var lederne spændte på, om man overhovedet kunne nå det på den tid.

Der blev derfor skridtet afsted med en god fart ned af Viborgvej og ud af Hobrovej. Selv om der blev gået til, så var der alligevel tid til at spejderne fik snakket og hygget undervejs. Ved kommunegrænsen blev taget et gruppefoto af alle mikro- og minispejdere, samt deres ledere og de forældre, der også gik med på turen.

Turen hjem til Spejdergården blev også klaret i flot stil, selv om det var blevet en lang tur for de små spejderes ben.

Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen gik med på begge ture:

-Turen blev klaret flot af mikroerne og minierne. De 6 kilometer svarer faktisk til hvad man skal gå for at få mærket med de tre kommuner, så måske skal næste udfordring være her. Det var i hvert fald en hyggelig tur sammen med forældre og spejdere, så mon ikke vi prøver at finde 3 kommuner tæt på hinanden.

Familiespejderne (3-6. år) ville dog ikke holde sig tilbage, så en dejlig efterårsdag gik de Store Økssø rundt. Denne tur blev på lige godt 3 km, og hvad mange nok ikke tænker over, så krydser man faktisk over kommunegrænsen mellem Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune – ikke kun en men to gange. Faktisk hoppede vi ind i kommunen igen.

Benene var lidt trætte efter turen rund om Store Økssø, men ikke mere trætte end familiespejderne også kunne bruge tid på legepladsen ved Mosskov-pavillonen. 

Familiespejd er nemlig både spejderi og hygge - sammen med familien.

Mini og forældrene fik snakket godt - fedt når forældrene går med.

Selvom det var gåtur - skulle der klatres i træer, også når man er familiespejder.

Spejdermærket de tog denne dag - de elsker at gå.

e-max.it: your social media marketing partner