AARESTRUP: Foreningen Vild med Rebild har netop gennemført et kursus i at bruge le. Tidligere var leen et meget brugt værktøj på landet, når der skulle høstes græs, eller når bevoksningen omkring marken skulle beskæres. Selv om slåning med le ikke er så udbredt i danske villahaver, så er der flere og flere, der ønsker at blive lidt klogere på det gamle håndværk. Baggrunden for dette er blandt andet, at der er tale om en skånsom måde at pleje naturen på, men samtidig så er det for mange også en god måde at slappe af på, når leen svinges.

Det var Mathias Ringsholt, der fortalte omkring kunsten af bruge en le, men også det store arbejde at indstille leen rigtigt i forhold til le-bladet og ikke mindst
leens håndtag. Har man den korrekt indstillede le, så kan man undgå at få ondt i ryg og skuldre af at bruge leen.

Undervisningen fandt sted i Himmerlandsbyen i Aarestrup, hvor der var stillet et areal til rådighed. Her arbejdede deltagerne i kurset hårdt med teknikken, og fra de første forsøg, hvor græsset mere blev lagt fladt, så endte det med, at der til sidst stod et pænt slået areal.

Foreningen Vild med Rebild har som formål at skabe en rigere natur i Rebild kommune. Dette skal blandt andet ske ved, at der skabes naturarealer med rigere biodiversitet i kommunen, hvor borgerne inddrages i pasning og pleje af naturområder.

/ LP

Leen gøres ren med græs.

Teknikken blev meget bedre efter øvelse.

e-max.it: your social media marketing partner