Lupiner, bævere, hyben og traner: Hvilke af disse arter er invasive og hvilke er ikke? Få svar på dette, når vildtkonsulent Ivar Holst fra Naturstyrelsen i forbindelse med DN-Rebilds generalforsamling holder foredrag om invasive arter. 

 

Af Janne Hansen, DN Rebild

 

Velduftende hybenblomster, smukke lupiner og nuttede vaskebjørne – er det arter, som vi ønsker at se i Danmark? Hvad med bævere, elge, traner og ulve? Er de invasive arter? Det kan være svært at holde styr på, hvilke arter betegnes som invasive i Danmark og hvorfor de betragtes som uønskede. Danmarks Naturfredningsforening Rebild giver mulighed for at blive meget klogere på emnet ved et arrangement, hvor vildtkonsulent Ivar Holst fra Naturstyrelsen holder foredrag om invasive arter i Danmark. Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til vildtkonsulenten efter foredraget. 

Arrangementet, der holdes torsdag i kommende uge på Rebildcentret, indledes med DN Rebilds årsmøde, som alle er velkomne til at deltage i. Her har man mulighed for at høre om, hvad foreningen har beskæftiget sig med sig i årets løb. Medlemmer er desuden velkomne til at stille op til valg til bestyrelsen og til at byde ind med frivillige kræfter til diverse opgaver, uden at forpligte sig til bestyrelsesarbejde. / JS

Smuk, velduftende og med C-vitaminholdige og velsmagende frugter har rynket rose mange fordele. Men den skygger for andre plantearter ved at lave tætte krat. Den spreder sig både via frø og rodskud og kan overgro store klitområder. Foto: Janne Hansem.

e-max.it: your social media marketing partner