I starten af september var 35 frivillige og pårørende fra Kirkens Korshærs Genbrug i Skørping på deres årlige sommertur.

 

SKØRPING: Dagen startede i butikkens nye telt, hvor morgenkaffen med rundstykker blev nydt.

Herefter gik turen med bus til Aalborg Kloster, hvor deltagerne blev modtaget af folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, der har boet på klosteret siden 2018. 

- Han tog os med på en meget interessant rundvisning i hele klosteret, fortæller Betty Nielsen fra Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Skørping.

Aalborg Kloster eller Helligåndsklosteret, som det også kaldes, blev påbegyndt 1431. Det er oprettet som helligåndshus, hvor fattige og syge kunne få hjælp. Bygningerne, der fra 1434, er heldigvis blevet renoveret mange gange, så vi i dag i kapitelsalen kan se fint bevarede kalkmalerier fra omkring år 1500. 

Udover munke og nonner har der i klosteret også været katedralskole, hospital og latinskole. Under 2. Verdenskrig havde modstandsgruppen Churchill-klubben gemt våben under klostergulvet. Der er derfor indrettet et lokale som museum for gruppen. 

Et kig indenfor på klosteret, som gemmer på mange genstande.

 

Derefter gik turen til Restaurant Skal Pavillonen i Nibe, hvor der blev serveret dejlig mad. 

Videre gik det til Kirkens Korshærs Gården og Fællesskabet på Restrup Kærvej, der er værested og arbejdsfællesskab. Man henter brugerne i bus i Aalborg, og på gården er der praktiske opgaver som fodring af gårdens dyr samt kreative værksteder med fremstilling af bl.a. lys og andre former for kreativ upcycling der senere sælges i butikken i Søndergade i Aalborg.

Her blev eftermiddagskaffen og de medbragt kager nydt inden turen ad små veje atter gik hjemad. 

- En rigtig dejlig og indsigtsrig tur, der bød på nye og ukendte steder, slutter Betty Nielsen.

/HF

e-max.it: your social media marketing partner