Tirsdag den 5. september løb Støvring Seniorers løvfaldstur af stablen.

STØVRING: Med afgang fra Støvring gik busturen gennem det solbeskinnede landskab via Skørping og Hadsund til Randers, hvorfra turen fortsatte til Danmarks Herregårdsmuseum på Gl. Estrup.

Vel ankommet til Gl. Estrup fik deltagerne i udflugten nogle timer på egen hånd, hvor der var mulighed for at bese såvel hovedbygningen i herregårdsmuseet som det tilhørende landbrugsmuseum.

De forskellige udstillinger i hovedbygningen var med til at fortælle historien om livet på landet i en periode, hvor grever og baroner havde næsten uindskrænket magt, medens tjenestefolkene levede under beskedne vilkår. Her fik man virkelig genopfrisket sin danmarkshistorie og fik virkelig indsigt i, hvilken forskel der var på rig og fattig i den pågældende periode.

I det tilstødende landbrugsmuseum var der mu-lighed for at få en fornemmelse af udviklingen i landbrugsdriften gennem nogle hundrede år.

Undervejs var der mulighed for at nyde en kop kaffe i den gamle stald, der nu er indrettet til kaffestue.

Trætte og mætte af de mange indtryk satte man sig igen tilrette i busserne, som via diverse mindre kendte småveje bragte deltagerne til Sønderup, hvor aftensmaden ventede.

Herefter den sidste etape til Støvring, hvor der blev sagt farvel og tak for en dejlig og oplevelsesrig dag. 

/LP

Herregårdens gamle stald er nu indrettet til kaffestue, hvor der blev nydt kaffe - og ikke mindst kage.

e-max.it: your social media marketing partner