Af Karl  Andersen, Hobrovej 92 C 2 – 4, 9530 Støvring

 

REBILD: Der er et kæmpe stort hul i kommunekassen. Fra at være én af landets rigeste kommuner til at blive den fattigste. Hvordan kunne det gå så galt?

Skaden er sket i de to foregående byrådsperioder. Man satte gang i en masse prestigeprojekter, som udhulede kommunekassen og nedsættelse af skatteprocenten. Alt sammen gav en stor smerte i likviditeten, som skal betales nu.

Sover embedsmændene i timen eller mangler de kompetence? Det er den viden og de færdigheder og de erfaringer, der kan omsættes til handling, men der sker ingenting!

Det ville nok være en god idé, at invitere Luksusfælden på besøg og lade regne- drengene komme til for at få sat økonomien i balance og  genskabelse af kassebeholdningen og få likviditeten på plads.

Det forlyder, at der kommer til at mangle ca. 100 millioner før budgettet kommer i balance i 2025. Det kan man sætte spørgsmålstegn ved. Vi kan forvente reduktion af serviceudgifter. Der er bebudet besparelser på børn og unges dagtilbud, i skolerne, pleje og omsorg til ældre og handicappede. Mon ikke det var en god ide, at se indad på administrationen. Se på de høje lønninger, spare på eksterne vikarbureauer og droppe alle unødvendige konsulenttimer.

Danmark er ét af verdens rigeste lande og har verdens højeste skattetryk, men regeringen/Folketinget er ved amputere kommunerne over det ganske land, med det til følge, at kommunerne skal spare  på trods af, at regeringen finder den ene milliard efter  den anden. Men hvor forsvinder de hen? Regeringen har bebudet, at, der i statens budgetter for 2042, afsættes 650 millioner kr. til kommunerne rundt om i landet ekstra til de danske kommuner, hvor Rebild Kommune vil modtage 3,237 millioner kr. som indgår i de nye budgetforhandlinger. Et beskedens beløb i forhold til den økonomiske situation, som Rebild Kommune står i. Men der mangler stadig ca. 80 millioner før der er balance i kassebeholdningen.

Forvaltningen lægger  op til forringelser på serviceudgifterne. Det er som sædvanligt børn, unge, handicappede og ældre, pleje- og omsorgsydelser, der må holde for. Der er noget galt i Rebild Kommune. Prøv lige at feje for egen dør først. Der går alt for meget til administrationen. Der er alt for mange kolde hænder, og lad dem blive varme til gavn for hele samfundet.

Endelig kom den længe ventede fodgængerovergang ved Kærvej. Den har i årevis været hårdt tiltrængt med over 10-12.000 biler igennem hovedgaden i døgnet. En kærkommen gave for byens ældre, gangbesværede beboer.

Det er tid til, at alle partierne sætter sig sammen i denne svære tid, for at få ryddet op.

Lad nu være med at blive sur og tvær og forlade sandkassen, før der er enighed til gavn for alle beboere i Rebild kommune.

e-max.it: your social media marketing partner