Af Karl Andersen, Hobrovej 92 C 2-4, 9530 Støvring

 

STØVRING: Det skulle man tro, når man hører og læser i aviserne og Facebook, at det er det vilde vesten med 100 lovbrud,  hvor indianerstammerne bekriger hinanden. Naboerne bekriger, bestikker og anmelder hinanden. Så er det postkasserne, skraldespandene, der er forkert placeret efter nogles meninger. Man skulle tro, at de ikke har andet at få tiden til at gå med.

Det lyder helt jo vildt, at kommunes folk skal bruge tid og kræfter på bagateller, som de kunne bruge bedre på vores veje og fortove rundt om  i kommunen, og de to grundejerforeninger ser passivt til. Det lyder, som det rene børnehavesnak. Kom dog til fornuft! Vi lever i et demokratisk samfund, hvor vi alle skal være.

Hvor mange unødvendige lyskryds skal der være i Støvring ?

Hvorfor nu bruge 2-3 millioner på sådanne  unødvendige tåbeligheder i en sparetid? Det var bedre, at bruge de mange penge på vore veje og fortove rundt i vores kommune. Der mangler bænke og skraldespande rundt om i kommunen og et offentligt toilet. Fodgængerovergange på Hobrovej - ét ved Rema1000 og ét ved Kærvej, så skolebørn og ældre gangbesværede havde en chance for komme helskindet over gaden.

Vidste du, at Rebild Kommune ligger som nummer fire på landsplan, når  vi taler om elbiler.

Udgifterne stiger til pleje og omsorg i kommunen

Udfordringerne vokser og vokser i de kommende år til omsorg og pleje. Der bliver flere ældre i kommunen. Gruppen over 80 år vokser  i årene fremover. Siden 1992  var alderen i gennemsnit 4,0 procent, men i udgangen af 2021 andelen steget  til 6,1 procent, det er årgangene fra 30-40 der efterhånden er kommet over de 80 år.

Udgifterne til ældreområdet stiger markant jo ældre befolkningen bliver. Den gennemsnitlige pleje for borgere, over 67 år i Rebild kommune, andrager cirka 45.000 og for borgere over 80 år cirka 178.000.

Ældreområdet står over for store udfordringer, som ikke bare handler om økonomi. Der er stor mangel på varme hænder. Det vil gå ud over 20-30 procent, som er de økonomiske og socialt svageste ældre, som har svært ved at få det til at fungere i dagligdagen, som ikke har råd til at købe sig til den nødvendige hjemmehjælp,  det vil sige til rengøring og andre praktiske rengøring, madlavningog indkøb. Derved vil de få dårlige pleje og et ringere seniorliv.

e-max.it: your social media marketing partner