Nina Lidegaard, Pia Ravnholt og Lene Aalestrup, Kandidater for Det Konservative Folkeparti i Rebild
I takt med at Støvring by vokser, synes Rebild Kommune desværre gentagne gange at undervurdere antallet af småbørn i byen. Nu står vi snart igen med en midlertidig pavillionløsning, hvor småbørn skal starte deres institutionsliv i pavilloner og bagkantsløsninger. Omend vi har fuld tiltro til, at vores dygtige personale kan løfte opgaven og skabe gode rammer for børnene, så er det vores holdning, at der må kunne gøres mere for at undgå disse situationer. Hvordan skal det gå, når flere udstykninger kommer til?
Som kommunalvalgskandidater for Det Konservative Folkeparti, mener vi, at det er på høje tid, vi begynder at agere på situationens alvor. Det er vores ønske, at vi nu træffer modige beslutninger og opruster kapaciteten på dagtilbud og skoler, så vi kan rumme fremtidens vækst på en både økonomisk og social ansvarlig måde.
Derudover er det tiltrængt at se på de gode institutioner, som Støvring i dag rummer. De nedslides ekstra meget ved det udprægede brug af såkaldte vippe-normering, hvor det i flere år desværre ofte er set, at man i månederne op til skolestart, når de +15% børn. Dertil kommer, at denne type normering bør være en midlertidig løsning og ikke et fast planlægningsværktøj. Læsning af de kommunale tilsynsrapporter med daginstitutionerne viser, at skønt vores dygtige personale yder deres bedste, så er pladsen en begrænsende faktor. 
Ser vi på området for de 0-2 årige, er der også her pres på såvel vuggestuer og dagplejere, som mangler plads. For de mange familier med børn hos dagplejere ønsker vi et fast samlingspunkt, hvor gæstehus og legestue under ét tag kan give ro og bedre mulighed for at samarbejde og arbejde med en større børneflok. For vuggestuerne mener vi, at der er behov for at se på de fysiske rammer; der skal være plads til børnene.
Med de ny indførte minimumsnormeringer ønsker vi at se på muligheden for, at de kan indføres for hvert enkelt dagtilbudsområde i kommunen. Derved sikres, at børn i Støvring og andre områder med høj socioøkonomiske forhold oplever et reelt løft i normeringerne. 
Hele Rebild Kommune står netop nu i den unikke situation, at vi er sat fri fra Christiansborg med frikommunestatus og kan derfor lege, prøve og undersøge, hvordan vi skaber de bedste pasningstilbud for vores børn. Vi håber, at vi kan benytte denne tid, hvor området har ekstra fokus til at skabe et løft, så børnene sikres den bedste start på deres liv.

 

e-max.it: your social media marketing partner