På vegne af Enhedslisten Rebild: Bent Skovgaard Olsen, Nordre Skovvej 13, Skørping

 

REBILD: Økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen er en katastrofe for de handicappede. Skal forholdene for de handicappede forbedres kræver det et hårdt pres. Kommunerne skulle bruge mindst 2 milliarder bare for at fastholde det nuværende serviceniveau. De aftalte 1.4 milliarder er helt utilstrækkeligt. Derfor stemte Enhedslisten imod aftalen i KL’s bestyrelse.

Handicapområdet er allerede i dag økonomisk nødlidende. Mennesker med handicap oplever i stigende grad at deres vilkår forringes. Vi hører bl.a. fra mennesker, der har brug for hjælpemidler, bo-støtte og ledsagelse. De kommunale budgetter halter og retssikkerheden følger ikke med.

Vi spørger: Hvilken betydning får det for handicappede i Rebild Kommune?

Hvad kommer det til at betyde for børn med handicap?

Hvad med børn og unge, der har brug for særlig støtte psykisk, fysisk eller socialt?

Hvad indebærer det for de lokale tilbud for voksne med fysisk og psykisk handicap?

Hvad med boligstøtte og indskudslån?

Hvad med Rehabilitering og hjælpemidler?

Enhedslisten Rebild opfordrer handicaporganisationer, fagforeninger og andre der er ramt, eller har interesse for området til hurtigst muligt at drøfte hvordan man kan protestere mod økonomiaftalen.

Rebild Kommune er en del af Den Nordjyske Socialaftale. 11 Nordjyske kommuner og Regionsrådet samarbejder om planlægning og udvikling på det specialiserede socialområde og specialundervisning.  Visionerne er fine. Aftalen skal sikre, at borgerne altid har adgang til de nødvendige højt specialiserede tilbud og kompetencer. Anderledes lyder det, når man læser nogle sider frem. Så er det vigtigste effektiv drift, omkostninger og budgetsikkerhed.

Hvor blev børnenes statsminister af? Hvad med de andre politiske partiers pæne ord om at styrke handicapområdet og retssikkerheden? De handicappede blev lovet et løft, men kommunerne fik ikke pengene.

Det specialiserede socialområde blev ”kørt” i grøften med økonomiaftalen mellem regeringen og KL!

e-max.it: your social media marketing partner